• Головна
  • Новини
  • У Києві відбулося поставлення єпископського візитатора НЄЛЦУ...

У Києві відбулося поставлення єпископського візитатора НЄЛЦУ

04.12.2018, 13:10
У Києві відбулося поставлення єпископського візитатора НЄЛЦУ - фото 1
1 грудня в київській церкві Св.Катерини відбулася святкова Літургія з нагоди поставлення на служіння єпископського візитатора Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України Павла Шварца.

1 грудня в київській кірсі Св.Катерини відбулася святкова Літургія з нагоди поставлення на служіння єпископського візитатора Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України Павла Шварца. Повідомляє польське видання Luteranie.

Синод Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України 9 жовтня 2018р. обрав новим головуючим служителем Церкви пастора громади Св.Вознесіння м.Харків Павла Шварца.

На урочистість 1 грудня зібралися священнослужителі і віряни громад НЄЛЦУ, представники Лютеранських Церков Європи, Азії та США, Української Православної, Греко-Католицької, Реформатської та Євангельских Церков України, представники українського уряду та посольства ФРН, німецьких культурних товариств, — повідомляє сайт НЄЛЦУ.

З вітальним словом до зібрання звернувся директор Департаменту у справах релігій та національностей Андрій Юраш. Були зачитані поздоровлення від керівників Всесвітньої Лютеранської Федерації, Євангелічної Церкви Німеччини, Євангелічно-Лютеранської Церкви Баварії, Сілезької Євангелічної Церкви, УГКЦ та багатьох інших.

Поставлення Павла Шварца

Пастор Павло Шварц був благословенний, наділений правами та поставлений згідно зі встановленим порядком Євангелічно-Лютеранської Церкви, Головою Єпископської Ради Союзу ЄЛЦ єпископом ЄЛЦ Сибіру, Уралу та Далекого Сходу Олександром Шайєрманом.

Асистентами при поставленні були: єпископ Євангелічно-Аугсбургської Церкви в Республіці Польща Єжи Самєц, єпископ Євангелічно-Лютеранської Церкви Грузії Маркус Шох, єпископ Євангелічно-Лютеранської Церкви Угорщини Пал Лакнер, Старший церковний радник Союзу Мартіна Лютера пастор Міхаель Хюбнер, Директор Північно-Східної Місії Мартін Вільборг, Директор Східноєвропейської Мережі Місій пастор Девід Брайнденбах, Президент Синоду НЄЛЦУ пастор Олександр Гросс.

Довідка: Згідно з положеннями статуту НЄЛЦУ від 2013 р, єпископський візитатор це посада, яку на певний час займає один з вибраних Синодом пасторів. В традиції НЄЛЦУ на посаду вводить один з Єпископів Союзу ЄЛЦ (колишній ELKRAS), йому асистують принаймі два єпископа.

Пастор Павло Шварц обраний на один рік. В його обов'язки входить візитація громад НЄЛЦУ, керування процесом примирення та відновлення стосунків з лютеранськими громадами, які залишили НЄЛЦУ за останні роки.