• Головна
  • Новини
  • Лютерани України розвивають місіонерські, освітні, соціальні проекти...

Лютерани України розвивають місіонерські, освітні, соціальні проекти

23.02.2018, 11:38
Лютерани України розвивають місіонерські, освітні, соціальні проекти - фото 1
15 лютого 2018 р Німецька Євангелічно-Лютеранська Церква України (НЄЛЦУ) розіслала в свої громади інформаційний лист з "побажаннями благословенного часу Великого Посту, мудрості і покаяння".

Лютерани.jpg15 лютого 2018 р Німецька Євангелічно-Лютеранська Церква України (НЄЛЦУ) розіслала в свої громади інформаційний лист з "побажаннями благословенного часу Великого Посту, мудрості і покаяння", повідомляє "Релігія в Україні".

Також повідомляється, що 6-7 лютого в єпископаті НЄЛЦУ пройшло перше в 2018 р засідання Синодального комітету. В ході обговорення було визначено новий етап у розвитку церковної організації, розглянуті поточні питання життєдіяльності церкви, проблеми наповнення і економії бюджету, актуальність повернення громадами десятин, дано аналіз минулих подій в житті Церкви, також запланована  тема Синоду НЄЛЦУ 2018 р .: «Катехизація, як невід'ємна частина життя громади».

Синодальний комітет особливу увагу приділив питанням місії громад і їх євангельської ідентичності, уніфікації і підготовки загальноцерковних програм недільних шкіл і конфірмаціонних курсів.

Координатор дияконічної і соціального служіння НЄЛЦУ Л. Галімова представила план заходів і напрямків розвитку в 2018 р, якими стануть розвиток локальних громадських дияконічних проектів, освітні та мотиваційні програми, гуманітарні акції, розвиток партнерських відносин і підготовка пілотних проектів соціальної спрямованості.

У 2018 року пройде низка заходів, в яких братимуть участь лютерани:

- Регіональна зустріч Тезе в м Львові 27 квітня-1 травня 2018 р,

- Католицький Кірхентагу 9-13 травня 2018 р. в м Мюнстер, ФРН.,

- Велопробежкі «Велоагапе»,

- Фестиваль «Конфірма» 16-24 липня (дати попередні) 2018 року в с. Рибаківка (Україна).

Ці заходи повинні послужити зміцненню і розвитку духовного життя громад, вважають лютерани.

Наступне засідання Синодального комітету відбудеться 15-16 травня 2018 р.