• Головна
  • Новини
  • У Запоріжжі триває виставка, присвячена Мартіну Лютеру та Реформації...

У Запоріжжі триває виставка, присвячена Мартіну Лютеру та Реформації

05.05.2017, 09:30
У Запоріжжі триває виставка, присвячена Мартіну Лютеру та Реформації - фото 1
В обласній науковій бібліотеці Запоріжжя триває виставка під назвою «На тому стою. Мартін Лютер. Реформація та її наслідки».

В обласній науковій бібліотеці Запоріжжя триває виставка під назвою «На тому стою. Мартін Лютер. Реформація та її наслідки», повідомляє УНІАН-релігії.

Цього року у світі відзначають 500-річчя Реформації. В експозиції показані ключові події життя Мартіна Лютера, які запустили процес Реформації. «На тому стою і не можу інакше!» - говорив відомий німецький проповідник. Так в 16-му столітті з'явилося ще одна гілка християнства – протестантизм. Мартін Лютер активно виступав проти існуючих зловживань католицької церкви. Свої погляди реформатор виклав у знаменитих 95 тезах. 31 жовтня 1517 року він прибив їх на воротах Замкової церкви у Віттенберзі.

Автори виставки також порівнюють Мартіна Лютера з іншим відомим його проповідником – Мартіном Лютером Кінгом. Окремий стенд присвячений відносинам Мартіна Лютера і його дружини Катерини. Виставка, присвячена 500-річчю Реформації, триватиме ще три тижні.