Синод НЄЛЦУ обрав нового предстоятеля Церкви

23.10.2013, 15:08
Синод НЄЛЦУ обрав нового предстоятеля Церкви - фото 1
В Одесі 21-23 жовтня 2013 на черговий Синод зібралися священнослужителі з усіх громад Німецької Євангелічної Лютеранської Церкви України (НЄЛЦУ).

В Одесі 21-23 жовтня 2013 на черговий Синод зібралися священнослужителі з усіх громад Німецької Євангелічної Лютеранської Церкви України (НЄЛЦУ).

Як повідомляє офіційний сайт НЄЛЦУ, в перший день Синоду був заслуханий звіт президента Синоду пастора Олександра Гросса, проект бюджету на 2014 рік і ревізійної комісії. Також Синод прийняв «Положення про служіння єпископа».

У залі центру св.Павла, окрім представників НЄЛЦУ, були присутні церковний радник Баварської ЄЛЦ Ульріх Цинклер і редактор друкованих видань Союзу ЄЛЦ Олена Дякіна.

НЕЛЦУ.jpg

Учасники Синоду заслухали звіт єпископа Уланда Шпалінгер, який йде на спочинок. 22 жовтня відбулися вибори наступного предстоятеля Церкви. На голосуванні були присутні 51 з 54 представників громад НЄЛЦУ, які мають право голосу. За результатами голосування, пастор Сергій Машевський став новообраним главою НЄЛЦУ.

Була прийнята спільна резолюція про діяльність Синоду 2013. Новий єпископ звернувся до присутніх з вітальним словом та закликав до єдності. Своїм заступником він оголосив пастора Павла Шварца (НЄЛЦУ св.Вознесенія м.Харків).

Біографія: Машевський Сергій народився в 1975 р. в г.Павлодар КазРСР. Є громадянином Федеративної Республіки Німеччина. Одружений, батько двох дітей. Має світську і церковну освіту.

Світська освіта – вчитель російської мови та літератури, Павлодарський Державний Університет, філологічний факультет.

Церковне освіта – магістр мистецтв, Богословська семінарія «Конкордія» Форт - Уейн, США.

З 11.2009 до цього часу – пастор НЄЛЦ св.Катерини м.Дніпропетровську. Опікує громади НЄЛЦ в Бердянську, Запоріжжі.