• Головна
  • Новини
  • Тернопільщина за участі баптистів отримала 31 апарат штучної вентиляції легень...

Тернопільщина за участі баптистів отримала 31 апарат штучної вентиляції легень

23.04.2020, 18:50
Благодійна організація з Данії «Bevar Ukrainе» (Збережи Україну) та Благодійний Фонд «Світло Реформації», заснований євангельськими християнами-баптистами, передали Тернопільщині унікальну партію медичного обладнання для боротьби із коронавірусом.

Благодійна організація з Данії «Bevar Ukrainе» (Збережи Україну) та Благодійний Фонд «Світло Реформації», заснований євангельськими християнами-баптистами, передали Тернопільщині унікальну партію медичного обладнання для боротьби із коронавірусом.

31 сучасний апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ), різноманітне медичне обладнання та розхідні матеріали незабаром отримають заклади охорони здоров’я Тернопільщини.

Загальна вага, доставленого в Україну цінного і необхідного медичного обладнання – понад 10 тон.

22 квітня цінний вантаж прибув до складу спеціального медичного постачання, звідки він буде розподілений по всіх медичних установах Тернопільської області. Враховуючи якими є дефіцитними апарати ШВЛ під час пандемії, це унікальна подія, коли християнам вдалося оперативно знайти таку кількість апаратів за кордоном та швидко їх привезти до піку епідемії.

“На початку квітня ми зрозуміли, що треба для нашої області спробувати знайти апарати ШВЛ. Почали просити наших друзів з діаспори за кордоном. Далі сталося справжнє Боже чудо, нині апарати ШВЛ не можна купити, а нам нашли їх і пожертвували 13 апаратів, а далі людина яка мала на складі  18 апаратів, розчулилася і передала нам безкоштовно всі,  таким чином загальна кількість 31. Також в цьому вантажі передали лікарняні ліжка, 20 електронних систем моніторингу пацієнта, дорогі хірургічні столи, рентген, крім цього приїхало дуже багато розхідного матеріалу. Ми плануємо що вже до кінця тижня все це медичне обладнання буде знаходитися у лікарнях області. Наша ціль випереджати події і забезпечити допомогою саме ті райони, де спалахи вірусу тільки розпочались чи можуть настати в найближчі дні. Також будемо зважати на укомплектованість лікарні, аби апарати ШВЛ максимально були використані у самий критичний момент. Дякуємо Богу, що через різних добрих людей Він допомагає Тернопільщині! Дякую обласній адміністрації та іншим органам, що допомогли дуже швидко завезти та розтаможити цей вантаж” - зазначив керівник благодійного фонду «Світло Реформації», представник «Bevar Ukrainе» Іван Гонтар. 

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Труш Володимир Любомирович зазначив, що сьогоднішня  благодійна допомога це значний великий вклад у медицину Тернопільської області.  

Довідка:

«Bevar Ukraine» - Данська благодійна організація направлена на допомогу Україні. Вона налічує більш як 350 членів та 5 відділень по всій Данії. Членами організації є як і українці, так і данці, які хочуть допомогти Україні в нелегкі часи її історії. Організація заснована в 2014 році, як заклик про медичну та гуманітарну допомогу у зв'язку із війною на сході України. Основними надавачами допомоги стали данські лікарні, комуни, компанії, фонди, церкви та інші благодійні організації, а також окремі люди.

«Світло Реформації» - це благодійний фонд, заснований членами церкви євангельських християн баптистів. Місія фонду - це служіння Богу через допомогу нужденним, для цього залучаються закордонні та українські доброчинці, християнські місії та церкви. «Світло Реформації» співпрацює із благодійниками з декількох країн Західної Європи. Офіс фонду та склад допомоги знаходиться в м.Тернопіль. Початок гуманітарної справи було покладено у 2008 році. Основними отримувачами допомоги є лікарні, геріатричні пансіонати, хоспіси, територіальні центри надання соціальних послуг, школи, інтернати, реабілітаційні центри, благодійні фонди,  церкви, а також армія та переселенці.