• Головна
  • Новини
  • До спалаху коронавірусу на Дніпропетровщині баптисти не причетні...

До спалаху коронавірусу на Дніпропетровщині баптисти не причетні

10.04.2020, 09:41

До спалаху коронавірусної інфекції у Першотравенську Дніпропетровської області не причетні збори баптистів, бо у місті немає баптистської громади. Про це йдеться у повідомленні Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів та сайт Дніпропетровської облради.

До спалаху коронавірусної інфекції у Першотравенську Дніпропетровської області не причетні збори баптистів, бо у місті немає баптистської громади. Про це йдеться у повідомленні Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів та сайт Дніпропетровської облради. Про це повідомляє Українська правда.

"Всеукраїнський союз церков євангельських християн-баптистів спростовує цю інформацію, оскільки у цьому населеному пункті (Першотравенську – ред.) немає баптистської громади і тут не відбувалося жодних заходів представників цієї конфесії".

Глава Дніпропетровської облради Святослав Олійник на брифінгу 7 квітня заявив, що до спалаху захворювання у Першотравенську, де виявили 20 випадків COVID-19, причетні збори баптистської церкви.

Водночас, 8 квітня Дніпропетровська облрада повідомлення спростувала, а Олійник вибачився за неточність.

"Прошу із розумінням поставитися, але звертаюся до всіх керівників релігійних організацій, в період карантину - утриматися від проведення масових заходів, які несуть загрозу людському здоров’ю. Приношу свої вибачення за неточну інформацію щодо назв організацій".

В облраді повідомили, що у Першотравенську працює християнська церква "Нове покоління", на базі якої створений "Міжнародний біблійний коледж", і до якого на навчання приїжджали люди з різних країн світу. Саме в цьому середовищі були виявлені випадки захворювань на коронавірус.

Довідка: Перша біблійна школа в Першотравенську пройшла в 1995 році. Навчання тривало один місяць і проходило в будівлі місцевого Палацу культури. Ця школа стала підставою для подальшого розвитку Міжнародної Біблійної школи "Нове покоління".

"Нове покоління" - це міжнародний апостольський рух, що налічує понад 450 церков в Європі та США. Старший єпископ церков "Нове покоління" Андрій Тищенко.