• Головна
  • Новини
  • Баптисти обговорили служіння на окупованій території та запланували місіонерський форум...

Баптисти обговорили служіння на окупованій території та запланували місіонерський форум

13.07.2015, 10:16
Баптисти обговорили служіння на окупованій території та запланували місіонерський форум - фото 1
7 липня 2015 року відбулося засідання Правління Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів. Обговорювали підсумки, роботу і планування діяльності.

ВСЦ_ЄХБ.png7 липня 2015 року відбулося засідання Правління Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів. Обговорювали підсумки, роботу і планування діяльності, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт баптистів України.

Зустріч розпочали з аналізу Фестивалю надії у Львові, що зібрав велику кількість людей. Було зауважено й на недоліках, таких як неузгодження виступів деяких учасників.

Наступним питанням було планування проведення влітку 2016 року Місіонерського форуму.

Далі на порядку денному була підготовка до Всеукраїнської пасторської конференції 12-13 листопада 2015 року, яка пройде під гаслом: "Душеопікунство, дисципліна та підзвітність для пастора і членів церкви".

Серед інших питань було обговорення положення про відповідальність та служіння пресвітера, в тому числі і міжцерковне служіння пастора. Торкалися й інших питань навколо статусу "Пастор церкви", статутних норм та  рекомендацій для помісних церков.

Достатньо уваги брати приділили питанню навчання пасторів та підготовці обласних пресвітерів із залученням Ірпінської семінарії.

Важливим було питання церков на окупованій території. Баптисти зустрічалися з служителями тамтешніх церков, які серед іншого підняли проблему навчання служителів на окупованій території. Для вирішення цієї проблеми залучено Одеську богослівську семінарію.

Також обговорювалися гуманітарні проекти на Сході України. Переймалися учасники й іншими актуальними проблемами, викликаними сьогоденням.