• Головна
  • Новини
  • Частина кримських баптистів перейшла під крило російського союзу...

Частина кримських баптистів перейшла під крило російського союзу

10.07.2015, 10:51
Частина кримських баптистів перейшла під крило російського союзу - фото 1
Представники 28 баптистських церков Криму вирішили зареєструвати регіональне об'єднання під крилом Російського союзу ЄХБ.

баптистив___Криму.jpgПредставники 28 баптистських церков Криму вирішили зареєструвати регіональне об'єднання під крилом Російського союзу ЄХБ. Про це у своєму блозі пише головний редактор «Міжнародної християнської газети» Андреас Патц, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Таке рішення було прийнято 7 липня під час пасторської конференції в центральній баптистській церкві Сімферополя.

У конференції взяв  участь голова Російського союзу євангельських християн-баптистів (РС ЄХБ) Олексій Смирнов.

Смирнов пояснив, що ініціатива входження кримських церков в російський союз належить виключно християнам Криму. Також він підкреслив, що московське керівництво рухоме лише бажанням допомогти одновірцям в процесі реєстрації, щоб «помісні церкви могли безперешкодно здійснювати служіння і виконувати те, до чого покликані».

Крім цього, глава російських баптистів розповів про телефонну розмову з головою Всеукраїнського союзу євангельських християн-баптистів Валерієм Антонюком, що відбулася напередодні його візиту до Криму. За словами Смирнова, він запросив українського колегу на майбутню конференцію. Той, як сказано в повідомленні, послався на щільний графік і благословив Олексія Васильовича на поїздку і проведення установчої конференції.

Учасники конференції представляли церкви з розрахунку один делегат на кожні 40 членів. Всі вони одностайно (100%) проголосували за входження в РС ЄХБ і настільки ж одноголосно вибрали голову об'єднання - пресвітера Олександра Майкана. Кандидатури перших двох заступників теж не викликали заперечень з боку служителів. Ними були обрані Сергій Медведєв (Севастополь) і Сергій Козаренко – пресвітер церкви в Сімферополі.

Кримське Об'єднання буде входити до складу баптистських церков Південного регіону Російської Федерації.

Раніше 39 церков з колись єдиного Кримського об'єднання баптистів заснували і зареєстрували окремий автономний союз. Його очолив пресвітер ялтинської церкви Веніамін Юхимець. Як будуть розвиватися взаємини між двома баптистськими об'єднаннями в Криму, поки що,  як йдеться у повідомленні, не ясно.