• Головна
  • Новини
  • Під час стратегічної конференції комітетів ВСЦ ЄХБ обговорили напрямки служіння на 2015 рік...

Під час стратегічної конференції комітетів ВСЦ ЄХБ обговорили напрямки служіння на 2015 рік

15.12.2014, 13:25
Під час стратегічної конференції комітетів ВСЦ ЄХБ обговорили напрямки служіння на 2015 рік - фото 1
Цьогоріч робоча зустріч проходила під назвою «Служіння церкви в суспільстві» і зібрала близько 200 учасників з усіх областей України, у тому числі з Криму та окупованих територій Сходу.

У «Центрі християнського життя України» в м. Ірпінь 5-6 грудня відбулась щорічна стратегічна конференція комітетів ВСЦ ЄХБ. Цьогоріч  робоча зустріч проходила під назвою «Служіння церкви в суспільстві» і зібрала близько 200 учасників з усіх областей України, у тому числі з Криму та окупованих територій Сходу.

За повідомленням прес-служби ВСЦ ЄХБ, 2015 рік у братстві названий Роком служіння Церкви в суспільстві. «Сьогоднішні труднощі в Україні, з якими зіштовхнулися люди як в містах, так і в селах, роблять служіння Церкви особливо необхідним. Суспільна активність крізь призму духовної праці – це видимий прояв Бога в служінні Його Церкви – зазначалося у доповідях.

ЄХБ.jpg

Як зауважив перший заступник голови Союзу ЄХБ Ігор Бандура, у рамках загальної теми наступного року у центрі уваги будуть три основні напрями: пропагування незмінних цінностей, служіння милосердя і служіння Богові на своєму місці.

Керівник комітету благовістя Валерій Бєляєв торкнувся найпоширеніших методів проповіді Євангелія в Україні сьогодні. Благовістя на території воєнних дій є одним із поширених сьогодні служінь. Щодо інших ланок місіонерської діяльності ВСЦ ЄХБ акцент ставиться на праці з невіруючими чоловіками, на проведені наставницької роботи з ними тощо.

На конференції йшлося також про розвиток дитячо-підліткового та молодіжного служіння, про особливості сестринського служіння. Християнки в Україні у зв’язку з останніми подіями особливу увагу приділяють цілодобовим ланцюжковим молитвам і молитвам у малих групах. Окрім того, сестри проводять опікунські зустрічі з пораненими у госпіталях, організовують гарячі обіди для біженців та використовують багато інших сьогоднішніх можливостей у здійснені волі Божої через жінок-християнок.

Щодо сімейного служіння, то постійні сімейні клуби ВСЦ ЄХБ створені у Рівному, Луцьку, Києві та Ірпені. Третій рік поспіль у травні в Ірпені проведено Тиждень подружжя. У Житомирі, Луцьку, Сумах, Полтаві, Ірпені та у Рівненській області літо було насиченим сімейними таборами.

Учасники стратегічної конференції обговорили і соціальне служіння, яке окреслене шість ма основними напрямками: дитяче служіння (допомога зі всиновленням), служіння з залежними, просвітницька робота, професійний напрям, суспільні ініціативи і служіння з людьми, які мають обмежені фізичні можливості». Праця комітету 2014 року була націленою на Схід України з метою задовольнити гострі потреби десятків тисяч біженців по всіх областях і тих, хто залишився у зоні конфлікту. Комітет має на меті продовжувати посилене служіння милосердя у наступному році, поширюючи поруч із цим Боже Слово серед нужденних.

Окрім духовної праці на території України, братство ЄХБ розвиває місіонерське служіння за кордоном, зокрема у країнах Африки, Азії та Європи.

У другій частині стратегічної конференції  були озвучені цілі на 2015 рік і шляхи їх досягнення.

Одне з пріоритетних завдань на найближчі роки – служіння суспільству і вплив на суспільство. На конференції було озвучено завдання – мотивувати до служіння через проведення обласних лідерських самітів щодо євангельського впливу у сфері бізнесу, управління, медіа, освіти, охорони здоров’я, соціальної роботи.