• Головна
  • Новини
  • Баптисти звернулися із «Словом примирення» задля зцілення ран війни...

Баптисти звернулися із «Словом примирення» задля зцілення ран війни

23.02.2014, 20:03
Баптисти звернулися із «Словом примирення» задля зцілення ран війни - фото 1
Перший заступник голови Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк звернувся до євангельських церков України із закликом сприяти служінню миру між людьми і зціленню їхніх ран від війни.

Валерій АнтонюкПерший заступник голови Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк звернувся до євангельських церков України із закликом сприяти служінню миру між людьми і зціленню їхніх ран від війни. «Ми не називаємо чорне білим, не виправдовуємо злочинів і навіть помилок. Але, як християни, –  прощаємо, тому що прощені Богом», — йдеться у посланні.

Його підтримав Григорій Комендант, голова Духовно-консультативної ради ЄХБ, президент Українського біблійного товариства. «Я приєднуюся до заяви Валерія Антонюка і від імені старшого покоління лідерів євангельських церков закликаю християн України до невпинних молитов за мир і до практичного служіння примирення», — сказав Г.Комендант.

Від імені Асоціації «Духовне відродження» на підтримку миротворчої ініціативи виступив її президент Сергій Рахуба. «Підтримую миротворчу ініціативу і закликаю всіх християн до активної місії примирення заради духовного відновлення та зцілення українського суспільства», — сказав він.

«Слово примирення»

В Христі Бог примирив із Собою світ, не рахуючи їм їхніх провин,

і дав нам слово примирення(2 Кор. 5:19).

У час доленосних змін у житті українського народу Церква і кожний християнин зокрема не можуть залишатися сторонніми спостерігачами боротьби і втрат. Церква служить суспільству й уболіває разом із ним.

Ми пройшли важкі дні разом із народом – служили молитвою і євангельським словом, волонтерською та медичною допомогою, їжею та одягом. Сьогодні настав час активного служіння примирення, яке допоможе зберегти країну і народ єдиними.

Ми підтримували вимоги українського народу припинити свавілля з боку влади й репресії з боку силових структур. Зараз важливо відновити справедливість і правосуддя в країні, сформувати уряд народної довіри і забезпечити чесні президентські вибори. Ми віримо, що винні в здійсненні злочинів проти народу будуть справедливо покарані, а мирні громадяни – захищені.

Однак від імені Церкви ми повинні сказати більше – сказати всю правду. Сказати те, що українцям поки складно прийняти і виконати. Сказати те, що є умовою нашого кращого майбутнього.

Тому Церква закликає до того, що є більшим за почуття людської справедливості – до християнського прощення, милості й примирення. Ми благаємо Бога про покаяння винних. Але ж одночасно просимо потерпілих прощення для тих, хто вже розкаявся, а також для тих, хто ще у невіданні і не усвідомлює своїх злочинів.

Для того, щоб зробити країну єдиною, щоб примирити різні її частини, соціальні, культурні й політичні групи, – закону й справедливості недостатньо. Без покаяння, милості, прощення і примирення країна залишиться розділеною і потоне у конфліктах. Адже саме ці чесноти є умовами для глибоких духовних перетворень України.

Біблія каже, що час роздирати і час зшивати, час війні і час миру, час любити і час ненавидіти (Екл. 3:7-8). Прислухаючись до цих мудрих слів, ми проголошуємо: сьогодні час зшивати, а не роздирати країну; час шукати миру, а не розпалювати війну; час вчитися любити вчорашніх ворогів, а не продовжувати ненавидіти кривдників і суперників.

Ми звертаємося до євангельських церков України із закликом сприяти служінню миру між людьми і зціленню їхніх ран від війни. Ми не називаємо чорне білим, не виправдовуємо злочинів і навіть помилок. Але, як християни, –  прощаємо, тому що прощені Богом. Він примирив нас із Собою й дав нам слово примирення. Це благодатне слово для всього нашого народу, його повинні почути у Львові та Донецьку, Києві та Сімферополі.

Ми також звертаємося до міжнародної християнської спільноти з проханням про молитовне клопотання за український народ і допомогу досвідом миротворчості.

У жалобі за загиблими, вболіваючи за потерпілих, дякуємо Богові за Його милість до України, молимося про мир і духовне пробудження нашого народу.

Валерій Антонюк, перший заступник голови

Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів