• Головна
  • Новини
  • Американський фандрейзер проведе семінари для релігійних лідерів в Україні...

Американський фандрейзер проведе семінари для релігійних лідерів в Україні

06.08.2013, 14:43
Американський фандрейзер проведе семінари для релігійних лідерів в Україні - фото 1
Боб Вестфол, відомий у США спеціаліст з фандрейзингу та директор компанії WestfallGroup, вперше відвідає Україну та візьме участь у роботі баптистського Всеукраїнського місіонерського форуму-2013.

Боб Вестфолexklusiv.gifБоб Вестфол, відомий у США спеціаліст з фандрейзингу (практика знаходження коштів для діяльності неприбуткових або політичних організацій) та директор компанії WestfallGroup, вперше відвідає Україну та візьме участь у роботі баптистського Всеукраїнського місіонерського форуму-2013.

Останній відбудеться 30-31 серпня у Києві і буде спрямований на мотивацію лідерських протестантських кіл благовістити своєму оточенню, повідомляє РІСУ Олексій Гордєєв.

За словами організаторів, релігійний захід має чотири головні мети: мотивація вірян до місіонерського служіння, вивчення можливостей сучасної місії, обмін досвідом та ресурсів, розвиток співпраці місій, навчальних закладів та помісних церков. Планується представлення різноманітних місіонерських проектів, які реалізуються баптистами на території інших країн. Прогнозована кількість учасників події – 3 500 чоловік, географія учасників – Росія, США, країни Західної Європи та Україна.

Особливістю Форуму стане акцентування уваги на т. зв. «білих плямах», які є на погляд баптистського керівництва. «В Україні гострою потребою лишається благовістя серед кримських татар, які сьогодні є найбільшим носієм ісламської релігії та культури в Україні», - зазначає офіційний сайт організаторів ecbua.info. Також планується обговорення питання перенесення евангелізаційної активності з великих міст до райцентрів та сільської місцевості. Прикладною частиною заходу стане налагодження зв`язків з-поміж місіонерськими командами (і окремими місіонерами) та українськими церквами, які налаштовані на підтримку місіонерської праці.

На Форумі заплановано мастер-клас Боба Вестфола з теорії і практики знаходження грошових коштів задля функціонування некомерційних організацій. Окрім заходу на Форумі, спеціаліст та колишній фандрейзер в освітньо-виховній організації «Подорож по Біблії» візьме участь в одноденному тренінгу для керівників неприбуткових організацій у м. Ірпіні (29 серпня, конференц-зал АДВ) та виступить на семінарі у київському офісі ВСЦ ЄХБ (2 вересня, м. Київ).

У США лектор має з цього приводу багатий досвід: за повідомленнями його прес-служби, за 10 років роботи фандрейзингова агенція WestfallGroup допомогла зібрати понад $275 млн неприбутковим та благодійним організаціям. Організатори сподіваються перенести досвід американського спеціаліста на український ґрунт, у чому зацікавлені представники місцевих некомерційних християнських організацій.

У рамках Всеукраїнського місіонерського форуму пан Вестфол також представить російськомовний переклад своєї книги «The Fulfillment Principle» («Принцип полноты жизни», 2013). У книзі автор розповідає про історію свого життя, починаючи з посади директора з розвитку у організації «Подорож по Біблії» і завершуючи історією успіху очолюваної ним агенції WestfallGroup. Вестфол підкреслює, що фандрейзинг у будь-якій організації – це завжди реалізація Божого дару.