• Головна
  • Новини
  • IV Конгрес баптистів України визначив головні пріоритети служіння і завершився масовим причастям...

IV Конгрес баптистів України визначив головні пріоритети служіння і завершився масовим причастям

23.08.2012, 10:53
IV Конгрес баптистів України визначив головні пріоритети служіння і завершився масовим причастям - фото 1
IV Конгрес євангельських християн-баптистів України, який зібрав 4 тисячи учасників з України, а також гостей з інших країн світу, проходив у Львові 16-19 серпня.

IV Конгрес євангельських християн-баптистів України, який зібрав 4 тисячи учасників з України, а також гостей з інших країн світу, проходив у Львові 16-19 серпня.

ЄХБ.jpg

В Резолюції-зверненні до церков євангельських християн-баптистів в Україні та за її межами, яку виробили як результат спілкування і спільної праці під час IV Конгресу, проголошуються головні пріоритети служіння церков ЄХБ України:

-   Розвивати міжцерковне партнерство, об’єднуючи та акумулюючи наші ресурси для більш ефективного служіння помісних церков, об’єднань, Союзу ЄХБ.
-    Створювати сприятливі умови для кожного віруючого у помісній церкві з метою його духовного зростання та підготовки до посвяченого служіння.
-    Дбати про глибоке біблійне навчання з метою розвитку кожного, хто прийняв рішення слідувати за Христом.
-    Розвивати служіння малих груп для невіруючих у кожній церкві.
-    Всебічно опікуватися підготовкою нової генерації християнських служителів.
-    Активізувати та розширити служіння благовістя в Україні та за її межами, особливо серед молодого покоління.

19 серпня понад 3 тисячі християн з усієї України разом звершили святе причастя. Це стало кульмінацією фінального четвертого дня IV Конгресу євангельських християн-баптистів України.

ЄХБ_причастя.jpg

Перед звершенням хліболамання, президент Українського Біблійного Товариства Григорій Комендант у проповіді говорив про сім благословінь дорогою на Голгофу, акцентуючи на значенні смерті Ісуса Христа, на важливості «зростати вірою, палати, молитись, брати приклад з Ісуса Христа».

Голова ВСЦ ЄХБ єпископ В’ячеслав Нестерук назвав хліболамання кульмінацією служіння: «Ось тут ми можемо відчути Царство Боже, згадати смерть і страждання Ісуса Христа через видимі знаки». Він звершив молитву над хлібом, а Григорій Комендант – над чашею. Після цього всі члени Церкви взяли участь у причасті.

Як йдеться у повідомленні, у програмі були представлені ще два напрямки служіння – матеріальне та місіонерське. Про роботу комітету зовнішньої місії розповів Павло Унгурян, народний депутат України. За останні 20 років близько 500 місіонерів з України долучилися до проповіді Євангелія в інших країнах. Він навів жахливу статистику – в минулому 2011 році за віру в Ісуса Христа було вбито понад 100 тисяч людей у світі. «За ім’я Ісуса сьогодні по всьому світі тисячі й тисячі людей зазнають утисків і страждань. Саме тому наше братство особливий фокус служіння бачить у місіонерській праці в інших країнах», – зазначив Павло Унгурян.

Місіонери українського братства ЄХБ працюють в Таджикистані, Португалії, Казахстані, Туреччині, Узбекистані, Азербайджані, Киргизстані, Росії, Туркменістані та в Папуа-Новій Гвінеї.

Теги: #ЄХБ