• Головна
  • Новини
  • IV Всеукраїнський конгрес Євангельських християн баптистів зібрав у Львові близько 4 тисяч делегатів...

IV Всеукраїнський конгрес Євангельських християн баптистів зібрав у Львові близько 4 тисяч делегатів

17.08.2012, 12:22
IV Всеукраїнський конгрес Євангельських християн баптистів зібрав у Львові близько 4 тисяч делегатів - фото 1
16 серпня у Львові, на Велотреку СКА, відкрився IV всеукраїнський конгрес об’єднання Церков Євангельських християн баптистів (ВСЦ ЄХБ). Близько 4 тисяч делегатів з України, а також гості з США, Канади, Німеччини, Румунії, Польщі, Португалії, Росії стали учасниками заходу.

ВСЦ_ЄХБ.jpgexklusiv.gif16 серпня у Львові, на Велотреку СКА, відкрився IV всеукраїнський конгрес об’єднання Церков Євангельських християн баптистів (ВСЦ ЄХБ). Близько 4 тисяч делегатів з України, а також гості з США, Канади, Німеччини, Румунії, Польщі, Португалії, Росії стали учасниками заходу.

Відкрив Конгрес загальною молитвою голова ВСЦ ЄХБ пастор В'ячеслав Нестерук. Також всіх делегатів і гостей Львівщини привітав старший пресвітер братства ЄХБ у Львівській області Іван Романюк.

Урочисту церемонію відкриття конгресу супроводжували об'єднаний хор та оркестр львівського об’єднання церков, а також християнські музичні гурти.

kongres_ecb4.jpg

Під час відкриття конгресу звучали привітання для делегатів від представників державної влади. Так, перший заступник міністра культури України Юрій Богуцький зачитав привітання для учасників конгресу від Президента України Віктора Януковича, у якому голова держави зазначив вагому роль християн-баптистів у духовному житті України.

Від імені львівської громади учасників конгресу привітав начальник управління у справах релігій та національностей Львівської Облдержадміністрації Ігор Держко.

Під час відкриття конгресу відбувся брифінг організаторів для ЗМІ. У вступному слові народний депутат України Павло Унгурян підкреслив, що євангельські християни-баптисти є четвертою за кількістю релігійною конфесією в Україні, і їхня соціальна і суспільна активність є надзвичайно вагомою. Окрім того, він зазначив, що в українському парламенті працює шестеро депутатів-баптистів, які позитивно впливають  на роботу законодавчої влади.

Юрій Богуцький нагадав релігійну статистику України і зазначив, що баптисти займають вагоме місце на релігійній мапі України. На його думку, в Україні існує конфесійний мир, в тому числі завдяки існуванню Всеукраїнської ради Церков, куди, зокрема, входять і християни-баптисти.

Станіслав Грунтковський, керівник відділу благовістя, розповів про один із стратегічних напрямків соціального служіння християн-баптистів – зміцнення сімей, які є основою здорового суспільства. За словами спікера, в той час, коли за статистикою кожна друга сім’я в Україні розпадається, баптистські сім’ї є найміцнішими. Церква приділяє велику увагу дошлюбній підготовці молоді, що дає дуже добрі результати для суспільства в цілому.

Конгрес триватиме до 19 серпня. Протягом наступних днів учасники заходу ознайомляться з баченням союзу церков ЄХБ у розвитку молодіжного, дитячого, біблійного, пасторського, євангелізаційного і соціального комітетів. Окрім того, делегати візьмуть участь у тематичних секціях, зокрема, присвяченим допомозі сиротам, малозабезпеченим родинам. Відомі служителі поділяться з усіма охочими досвідом капеланського служіння, дощлюбного та сімейного консультування, навичками роботи з безхатченками, інвалідами, в'язнями та іншим.