Протестанти розвивають сімейне служіння в Україні

06.02.2012, 12:09
Протестанти розвивають сімейне служіння в Україні - фото 1
У прес-службі ВСЦ ЄХБ, у Києві відбулась зустріч ініціаторів, які вже мають певний досвід у служінні сім`ям.

баптисти розвивають сімейне служінняЄвангельські християни-баптисти починають розвивати сімейне служіння в Україні. Як повідомили УНІАН-Релігії у прес-службі ВСЦ ЄХБ, у Києві відбулась зустріч ініціаторів, які вже мають певний досвід у служінні сім`ям.

Станіслав Грунтковський, керівник відділу благовістя Всеукраїнського Союзу Церков ЄХБ, та ініціатор створення Сімейного служіння зазначив, що 70% людей в церквах – жінки, чиї чоловіки не відвідують богослужінь. Мета сімейного служіння донести Євангеліє усій сім`ї.

С.Грунтковський з дружиною вже впродовж двох років у церкві несуть сімейне служіння, а подружжя Каспрових із Кам’янець-Подільського організувало церкву, яка складається зі сімейних пар.

Ініціатори планують розвивати Сімейне служіння у три етапи.

Перший етап – дошлюбна підготовка. Тобто, консультування пари, яка готується до шлюбу. Сюди входить обов`язкова підготовка церковної пари і по бажанню нецерковної. Також планується проведення подібних семінарів на молодіжних клубах та конференціях.

Другий етап – школа подружнього життя, метою якої є зміцнення існуючих сімей, допомога будувати шлюб згідно зі Словом Божим. Для цього планують збирати малі групи для подружніх пар, де розглядатимуть сімейні та духовні теми. Також проводитимуться сімейні табори, фестивалі сім`ї, сімейні клуби.

Третім етапом має стати кризове консультування сімей, які переживають проблеми у стосунках або й перебувають за крок до розлучення.

Станіслав Грунтковський зазначає: "Ми віримо, що служіння сім`ї допоможе також благовістити нецерковним сім’ям". Учасники зустрічі вважають, що за сімейне служіння має відповідати не чоловік чи жінка, а подружня пара разом.

На даному етапі ініціатори служіння формують національну команду, шукають сім`ї, які мають подібний досвід.