Баптисти готують нове видання віровчення ВСЦ ЄХБ

21.01.2012, 16:29
Баптисти готують нове видання віровчення ВСЦ ЄХБ - фото 1
Яким має бути віровчення та Статут Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів обговорили на засіданні Правління ВСЦ ЄХБ 17 січня у Києві.

ВСЦ ЄХБ працює над своїм віровченнямЯким має бути віровчення та Статут Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів обговорили на засіданні Правління ВСЦ ЄХБ 17 січня у Києві.

Участь у засіданні взяли Голова Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів В'ячеслав Нестерук, його заступники Валерій Антонюк та Ігор Бандура, а також члени Правління Володимир Шемчишин, Михайло Андрашко, Василь Олійник.

“Враховуючи різні тенденції щодо лжевчень, які є сьогодні, ми обговорили можливість внести доповнення у доктринальні віровчення у розділи про Спасіння, Ісуса Христа, Духа Святого та практики християнського життя”, - зазначив перший заступник голови ВСО ЄХБ Валерій Антонюк.

Як повідомляє офіційний сайт об'єднання, найближчим часом баптисти планують розширити віровчення та конкретизувати доктринальні розділи. Зараз відбувається дискусія, наскільки широким воно може бути.

На засіданні Правління також обговорили можливі зміни до Статуту ВСО ЄХБ.

засади віровчення ЦХВЄУНагадаємо, у грудні 2011 року в Церкві християн віри євангельської України (п'ятидесятників) презентували навчальний посібник «Засади віровчення Церкви ХВЄ України», який на 195 сторінках описує основні біблійні засади, на яких будує своє віровчення ЦХВЄУ.

Посібник подає вчення про Триєдність Бога, про Христа, про Особу Духа Святого, Боже призначення людини і наслідки гріхопадіння, Церкву як Тіло Христа, роз'яснює необхідність водного хрещення і хрещення Святим Духом, дає відповідь на питання про матеріальне служіння, необхідність освячення та інші. Особливу увагу у виданні приділено питанням про молитву, участь віруючих у духовній війні, загробне життя. Також коротко розглядається історія п'ятидесятницької церкви в Україні.