• Головна
  • Новини
  • Найстаршій громаді ЄХБ на Львівщині виповнилося 90: звідси євангельсько-баптистський рух впоширився в Галичині...

Найстаршій громаді ЄХБ на Львівщині виповнилося 90: звідси євангельсько-баптистський рух впоширився в Галичині

30.06.2011, 10:27
Найстаршій громаді ЄХБ на Львівщині виповнилося 90: звідси євангельсько-баптистський рух впоширився в Галичині - фото 1
На святкування ювілею прибуло понад 350 людей.

Zabirya2.gifЦерква у селі Забір’я на Львівщині відсвяткувала 90-ліття. Це найстаріша церква у Львівській області. Саме з цього села почалося поширення євангельсько-баптистського руху в Галичині.

На святкування ювілею прибуло понад 350 людей з цілого Равського регіону, були гості з Волині, Львова, Борислава і навіть зі столиці та США.

Ювілейне зібрання розпочав брат Андрій Матвіїв. Він розповів історію церкви с. Забір`я від зародження до часів Великої Вітчизняної війни. Його продовжив брат Іван Гайдучок з с. Гійче, який понад три роки виконував обов’язки пресвітера в забірнянській церкві. Він коротко охарактеризував історію життя громади в умовах радянської влади, яку закінчив власною поезією присвяченою піонерам баптистського руху в Галичині. Пастор Богдан Нестор розповів про сучасні умови життя та служіння помісної церкви. По закінченні історичних читань, хор виконав гімн «Вірую», а духовий оркестр  - «За євангельську ми віру».

Zabirya.gif

Продовжуючи програму, до присутніх звернувся пресвітер ЄХБ Львівської області д-р. Іван Романюк. Він привітав церкву з 90-річчям і вручив пастору пам’ятний подарунок – Біблію перекладу Рафаї?ла Турконя?ка та особливе свідоцтво з підписами керівництва ВСЦЄХБ. Опісля він разом з братами М. Довгаником та С. Грунтковським в щирих молитвах подякували Богові за пройдений шлях церквою с. Забір`я і просили Його благословення на майбутні роки. Основну проповідь «Віра Божа» на святкуванні ювілею проголосив гість з Києва -  Станіслав Грунтковський. Про це інформує прес-служба ВСЦ ЄХБ.