• Головна
  • Новини
  • Євангельські християни-баптисти України хочуть залучити інші Церкви до проекту місіонерської роботи під час Євро-2012...

Євангельські християни-баптисти України хочуть залучити інші Церкви до проекту місіонерської роботи під час Євро-2012

06.04.2011, 15:53
Євангельські християни-баптисти України хочуть залучити інші Церкви до проекту місіонерської роботи під час Євро-2012 - фото 1
Глави євангельських союзів зібралися для вирішення питань служіння в дні футбольного чемпіонату, який готується прийняти Україна.

euro2012.jpgТретя зустріч опікунської ради проекту благовістя під час Євро-2012 «Дорожче кубка» выдбулася наприкінці березня в канцелярії Всеукраїнського союзу об'єднань євангельських християн-баптистів, повідомив порталу ProChurch.info прес-центр проекту. Глави євангельських союзів зібралися для вирішення питань служіння в дні футбольного чемпіонату, який готується прийняти Україна.
 
Голова ВСОЄХБ В'ячеслав Нестерук помолився, щоб Господь благословив Своїми ідеями і мудрістю згори. Голова оргкомітету «Дорожче кубка» Сергій Московка розповів про зміни в структурі проекту, про новини і досягнення за одинадцять місяців з часу останньої зустрічі опікунської ради. Він розповів про ребрендинг «GlobalEuro123» на «Дорожче кубка», про поширення бачення служіння в дні Євро-2012 серед десятків регіональних і міжнародних організацій. У тому числі повідомив, що зароджується тренінговий відділ – який буде займатися організацією семінарів для Церков і консультувати щодо ідей спортивного служіння.
 
Арсен Малець розповів про те, що вже створюються оргкомітети «Дорожче кубка» в містах, які приймають Євро-2012, і попросив, щоб старші служителі розбивали стереотипи про спортивні служіння і мотивували пасторів і Церкви брати участь у проекті.

Як йдеться у повідомленні, ідею соціальних фан-зон «Футбол без алкоголю і куріння» підхоплюють державні та приватні структури, наприклад, стадіон «Металіст» і «Донбас-арена» готові стати зонами без куріння. Щоб спростити відносини Церков і держави, Павло Унгурян провів низку зустрічей з представниками держави, МОК, УЄФА, зареєстрований всеукраїнський альянс сприяння проведенню Чемпіонату Європи з футболу в Україні.
 
Руслан Муц повідомив, що в ресурсному комітеті вже майже чотири десятки українських та міжнародних партнерів, які планують створити 25 видів ресурсів, у тому числі рисовий хліб з біблійними текстами, українсько-польське Євангеліє. Проходить зйомка свідчень футболістів-християн з українських клубів Прем'єр-ліги для виготовлення дисків та ефірних версій програм.
 
Голова опікунської ради проекту «Дорожче кубка» Григорій Комендант зауважив, що «багато роботи, потрібні правильні люди» і закликав молитися за це.

Після обговорення вирішили також запропонувати співпрацю по проекту лютеранським, католицьким, православним Церквам. Наступна зустріч опікунської ради планується наприкінці вересня.