• Головна
  • Новини
  • Баптисти все ще чекають офіційної реакції влади щодо інциденту у Смілі...

Баптисти все ще чекають офіційної реакції влади щодо інциденту у Смілі

30.03.2011, 12:10
Баптисти все ще чекають офіційної реакції влади щодо інциденту у Смілі - фото 1
Перший заступник голови Об’єднання церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк прокоментував скандал довколо розгону баптистського фестивалю у м. Сміла, Черкаської області.

Валерій_Антонюк.jpgexklusiv.gifПерший заступник голови Об’єднання церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк прокоментував скандал довколо розгону баптистського фестивалю у м. Сміла, Черкаської області.

«Відмова надавати приміщення для проведення фестивалю в Смілі нам не зовсім зрозуміла. Тому були зроблені депутатські запити до Черкаської держобладміністрації та Смілянської райадміністрації. Ми отримали загальні відповіді. Тепер представники влади у Смілі намагаються з’ясувати все до кінця. У нас немає всіх відповідей на питання «чому?», але цей прецедент є певним питанням для самої влади, яка, напевно, розуміє, що так діяти в умовах цивілізованого суспільства не можна», – наголосив священослужитель в інтерв'ю для РІСУ.

Як РІСУ вже повідомляла, за два дні до проведення зазделегідь запланованого фестивалю, на сесії Смілянської міської ради керівник головуючої фракції висунув ультиматум, заявивши, що «готовий звільнити купу людей, якщо в Смілі відбудеться цей захід». В результаті близько 700 людей, які з'їхались на фестиваль до Сміли з цілої області, опинились на вулиці перед зачиненим ДК. Заступник мера міста, прибувши на місце у супроводі загону міліції, заборонив проводити фестиваль, мотивуючи рішення влади тим, що, мовляв, місце проведення заходу "не відповідає певним вимогам".
Джерело публікації: risu.org.ua

Також Валерій Антонюк зазначив, що місцеві чиновники поки що не вибачились за цей інцидент. Проте на місцевому рівні має відбутися ще одна зустріч.


Джерело публікації: risu.org.ua

 «Останніми роками ми звикли звершувати служіння, будуючи добрі стосунки з місцевими органами влади. Вони базувались на довірі та порозумінні між Церквою і представниками держави. Раніше це була добра воля сторін мати партнерські стосунки задля розвитку духовних цінностей суспільства. Ми чекаємо чіткої позиції представників місцевої влади щодо інциденту».

Окрім того, служитель розповів, що у ВСЦ ЄХБ хотіли би спостерігати більший діалог між Церквою і представниками влади на всіх рівнях: і Верховної Ради, і Президента України, і міністерств. За його словами, зараз діалог зберігається на рівні Міністерства освіти та Міністерства охорони здоров'я, хоча християни хотіли би побачити більший розвиток стосунків.

«Влада має здатність змінювати свої погляди: хтось більше розуміє нас, хтось не погоджується, проте теперішні прохолодні стосунки зумовлені, на мій погляд, непоінформованістю стосовно сутності євангельського християнства в Україні. ВСЦ ЄХБ – найбільший протестантський союз, який існує в Україні. Не зважати на це не можна», – вважає В.Антонюк.

Повний текст інтерв'ю читайте на РІСУ.