• Головна
  • Новини
  • На ІІ Світовий конгрес Церкви християн віри євангельської до Львова приїхали делегати з 16 країн світу...

На ІІ Світовий конгрес Церкви християн віри євангельської до Львова приїхали делегати з 16 країн світу

07.10.2016, 13:54
На ІІ Світовий конгрес Церкви християн віри євангельської до Львова приїхали делегати з 16 країн світу - фото 1
Понад 2 тисяч єпископів, лідерів місіонерських служінь і міжнародних благодійних організацій із 16 країн світу приїхали на ІІ Світовий конгрес Церкви християн віри євангельської, відкриття якого відбулося 6 жовтня у Львові, у церкві «Голгофа».

exklusiv.gifПонад 2 тисяч єпископів, лідерів місіонерських служінь і міжнародних благодійних організацій із 16 країн світу приїхали на ІІ Світовий конгрес Церкви християн віри євангельської, відкриття якого відбулося 6 жовтня у Львові , у церкві «Голгофа».

ІІ Світовий конгрес Церкви християн віри євангельської

Гасло цьогорічного форму «П’ятидесятниця — відповідь на виклики сучасності». «Секулярний гуманізм, глобалізаційні процеси, міжнаціональні і міжрелігійні розділення, пропаганда антисімейних ідеологій – усе це ставить церкву перед нелегким завданням – проголошувати істину і водночас залишатися зрозумілою для світу. Не відійти на маргінес, але стояти на передовій суспільних змін з повагою до людської гідності. Впродовж 4 днів учасники конгресу обговорюватимуть, якими духовними ресурсами може поділитися Церква християн віри євангельської з сучасним світом і зробити свій вклад у євангелізацію суспільства», - зазначають організатори.

З відкриттям конгресу служителів привітали представники влади – мер міста Львова Андрій Садовий, директор Департаменту у справах релігій і національностей Андрій Юраш та міністр культури Євген Нищук.

За кілька годин до відкриття учасники Міжнародної Асамблеї ХВЄ (представники 17-ти п’ятидесятницьких союзів) обрали нового президента, зміна якого відбувається на засіданнях кожні два роки. Новим головою МАХВЄ став Віктор Павловський (Молдова), а його заступником — Едуард Грабовенко (РФ).

ІІ Світовий конгрес Церкви християн віри євангельської

Молитися за Україну, бути сміливими і не втікати з поля бою закликав присутніх старший єпископ ЦХВЄ України Михайло Паночко. «Любов до Бога і до братства спонукає нас збиратися разом. Україна має біль, тривоги і проблеми. Ми не можемо нарікати чи впадати у відчай. Не можемо втікати від проблем. Якщо Бог це допустив, значить Він робить щось важливе. Я вірю, настане день останньої краплі в молитовну чашу, і Бог дасть відповідь. Але чи у тій чаші моя і твоя ревна і щира молитва з гарячим серцем?», — зазначив він у вітальному слові.

Михайло Паночко

Директор департаменту у справах релігії і національностей Андрій Юраш наголосив, що Україні потрібна внутрішня єдність і сконсолідована позиція усіх церков ХВЄ перед зовнішніми викликами: «Тема вашого конгресу – це послання для всієї нашої держави. Ваша молитва – це також частина великої місії. ЦХВЄ має три важливі елементи, які допомагають донести послання до людей – сучасна мова, сучасні модерні засоби і розуміння власної місії. У вашій Церкві багато патріотів, які допомагають на сході. Держава розуміє той значний вклад, який ви робите в моральне зміцнення нашого суспільства».

Президент МАХВЄ Віктор Павловський і єпископ ЦХВЄ Польщі Марек Камінський у своєму зверненні до учасників конгресу висловили сподівання, що Дух Святий буде діяти тоді, коли усі єдинодушні, мають послух і жагу до спілкування.

Єпископ ЦХВЄ Росії Едуард Грабовенко привітав учасників конгресу від імені 3 тисяч п’ятидесятницьких церков РФ і назвав великим привілеєм разом служити Богу: «Христос казав, що Його вітчизна небесна. Ми створені, щоб жити вічно. Це вибір людини, де вона буде проводити вічність. Хочу щоб ви знали, що незалежно від того, що відбувається між нашими країнами, ми переживаємо за вас і молимося, щоб Бог дарував мир. Хай Бог благословить вас. Ми любимо вас».

Єпископ Слов’янського союзу п’ятидесятницьких церков Канади Антоній Дабровський займається служінням у Бразилії, де проживає більше 3 тис українських сімей. Він попросив присутніх помолитися за розбудову служіння.

Заступник старшого єпископа ЦХВЄУ Микола Синюк наголосив, що Дух Святий передбачає єдність, а найбільша єдність в Ісусі Христі: «Ціль єдності, аби світ увірував і пізнав Бога. У нашій церкві увага має бути спрямована на Христа. Церкви п’ятидесятників помножуються, але менше прогресивно розвиваються церкви П’ятидесятниці. Якщо місіонерство стане як хліб і вода, тільки тоді церква відповість на виклики сучасності. Це був Божий план у день П’ятидесятниці реформувати релігію у живе спілкування з Богом».

Також з вітальним словом до учасників конгресу звернулися координатор місіонерської діяльності Асамблей Божих США в Україні Джеральд Доллар, голова Об’єднання слов’янських церков ХВЄП Америки (WEST) Петро Саєнко, голова Об’єднання слов’янських церков ХВЄП Америки (EAST) Віктор Лимонченко та інші.