• Головна
  • Новини
  • Глави Євангельських Церков України застерігають віруючих від шарлатанства Сандея Аделаджі та Володимира Мунтяна...

Глави Євангельських Церков України застерігають віруючих від шарлатанства Сандея Аделаджі та Володимира Мунтяна

26.04.2016, 13:28
«Застерігаємо віруючих людей від цих діячів, щоб не бути обдуреними та духовно зруйнованими», – закликають очільники Євангельських Церков України.

Глави Євангельських Церков України 25 квітня оприлюднили звернення до українців щодо діяльності громадянина Нігерії Сандея Аделаджі та Володимира Мунтяна.

 У документі, зокрема, сказано: «Вважаємо за необхідне ще раз засвідчити нашу духовну позицію, яка неодноразово була озвучена починаючи з 2008 року:

  1. Сандей Аделаджа не є священнослужителем у євангельському розумінні і не може ним бути, так як є морально зруйнованою людиною та шарлатаном і потребує глибокого покаяння та професійного лікування.
  2. Старійшини, які підтримують та покривають його так само не можуть бути священнослужителями в церкві, адже є співучасники великого гріха Сандея Аделаджі.
  3. В Тілі Господньому і Сандей Аделаджа, і старійшини, які його покривають, самі себе піддали анафемі.
  4. Релігійні громади, що залишилися у сфері впливу «Посольства …» не можуть вважатися церквами, адже відділили себе від євангельської спільноти, так як відвернулися від істини Євангелії, підтримуючи свого нечестивого, тоталітарного лідера».

Разом з тим, у цьому ж зверненні Глави Євангельських Церков України також наголосити, що «і Володимир Мунтян, який очолює релігійну організацію «Відродження», іде тим же шляхом, що і Сандей Аделаджа».

«Застерігаємо віруючих людей від цих діячів, щоб не бути обдуреними та духовно зруйнованими», – закликають очільники Євангельських Церков України.

«Із великою пастирською любов’ю ми молимося про те, щоб увесь наш народ керувався у своєму житті лише благочестивими і чистими принципами, які базуються виключно на написаному Божому Слові – БІБЛІЇ. Нехай Святе Письмо стане і буде єдиним надійним фундаментом для успішного розвитку України та щасливого і гармонійного життя кожного з її громадян», – такими словами завершується звернення.

Звернення підписали:

Старший єпископ Церкви Християн Віри Євангельської України Паночко Михайло

Старший Єпископ Союзу Вільних Церков Християн Євангельської Віри України Райчинець Василь

Президент Об’єднання незалежних Харизматичних Християнських Церков України (Повного Євангелія) Гаврилюк Анатолій

Єпископ Церкви Християн Віри Євангельської Спасіння Савочка Пилип

Єпископ об’єднання церков християн віри євангельської «Українська Місіонерська Церква» Решетинський Валерій

Єпископ Об’єднання Церков «Живого Бога України» Балюк Сергій

Пастор Київської месіанської громади Грисенко Борис

Єпископ об’єднання «Церква Божа України» Демидович Олексій

Єпископ об’єднання «Царство Боже» Рудинець Олександр

Єпископ церков «Нове Покоління» Тищенко Андрій