Створено Асоціацію євангельських студентів

02.03.2016, 09:17
Створено Асоціацію євангельських студентів - фото 1
Ініціативна група молодіжних лідерів та служителів Церкви християн віри євангельської України створила Асоціацію євангельських студентів, перша зустріч якої відбулася 29 лютого у Львові в церкві «Голгофа»

Асоціація євангельських студентівexklusiv.gifІніціативна група молодіжних лідерів та служителів Церкви християн віри євангельської України створила Асоціацію євангельських студентів, перша зустріч якої відбулася 29 лютого у Львові в церкві «Голгофа», — повідомляє кореспондент РІСУ Ірина Наумець.

Близько 150 студентів із львівських вишів побували на зустрічі і могли заповнити анкети-засвідчення на вступ до Асоціації, яка діятиме як громадська організація. Як зазначають організатори, студентське об’єднання буде проводити у вишах дискусійні клуби, зустрічі із різними фахівцями та викладачами з-за кордону, а також ініціюватиме екологічні проекти на місцевому рівні. У своїй діяльності Асоціація тісно співпрацюватиме із Східноєвропейським лідерським форумом та громадською організацією «Християни для України».

Іван Білик«Мета Асоціації євангельських студентів  – згуртувати студентів у спільноти, щоб їм було легше відстоювати християнські цінності у вишах, де вони навчаються. До прикладу, одному важко боротися з корупцією, а разом це легше зробити, — розповідає один із координаторів проекту, відповідальний за молодіжний відділ ЦХВЄ Львівщини Іван Білик.

За його словами, Асоціація допоможе студентам відчувати себе залученими і впливати на середовище, організовуючи загальнохристиянські проекти – «За чистоту дошлюбних стосунків», «За щасливі сім’ї», «Тверезу націю», місцеву толоку і таке подібне.

Ярослав ЛукасикГолова Східноєвропейського лідерського форуму Ярослав Лукасик бачить розвиток Асоціації у трьох напрямках — допомога євангельським студентам в самоідентифікації, формування християнського світогляду в університетському середовищі і поширення християнської парадигми в різних сферах знань через викладання лекцій відомими професорами. «Університети – це найбільш стратегічне місце на землі, бо тут є люди, які творять історію, — наголосив він. – Такі люди мають християнський світогляд, а не просто говорять про свою віру в Бога, є професіоналами своєї справи і готові інвестувати у навчання, а також прагнуть мати характер Христа».

Як зауважив декан заочного відділення Львівської богословської семінарії Михайло Хром’як, християни покликані воювати не проти чогось, а за щось: «Спочатку об’єднаймося, а тоді почнемо діяти. Християнство – це не доктрини чи богослов’я, а цінності Христа, які треба доносити всюди – у державні установи, школи та університети».

Асоціація євангельських студентів планує проводити зустрічі щомісяця і вже складає план дій на наступний рік. Зокрема, 23 березня організовує приїзд до Львова доктора філософії релігії Брюса Літтла, який читатиме лекції в Академії мистецтв та Національному лісотехнічному університеті Львова. У квітні лекції з юриспруденції студентам львівських вишів прочитає американський правник Джим Дейвідз.

Асоціація євангельських студентів