• Головна
  • Новини
  • Український Євангелічний Альянс отримає офіційного голову...

Український Євангелічний Альянс отримає офіційного голову

15.01.2016, 10:03
Український Євангелічний Альянс отримає офіційного голову - фото 1
ІІІ щорічна Конференція Українського Євангелічного Альянсу відбудеться 14 лютого у Києві, у церкві «Християнська Надія» (вул. Генерала Жмаченка, 20).

Решетинський.jpgІІІ щорічна Конференція Українського Євангелічного Альянсу відбудеться 14 лютого у Києві, у церкві  «Християнська Надія» (вул. Генерала Жмаченка, 20).

Як повідомили РІСУ організатори конфереції, під час її проведення відбудеться затвердження Головою Українського Євангелічного Альянсу Решетинського Валерія Миколайовича (єпископ об'єднання "Українська місіонерська церква", кандидат технічних наук).

Український Євангелічний Альянс (УЄА) є частиною всесвітнього руху, початок якому було покладено в 1846 році. Саме тоді у Лондоні було створено Європейський Євангелічний Альянс, який згодом поширив свій вплив на інші континенти.

З часу заснування Альянсу і по цей день головною метою руху є подолання негативних наслідків розділення серед християн, а також досягнення єдності, до якої закликає Ісус Христос: «Щоб були всі одно: як Ти, Отче, в Мені, а Я у Тобі, щоб одно були в Нас і вони, щоб увірував світ, що Мене Ти послав» (Ін. 17:21-22).

На сьогодні у Всесвітній Євангелічний Альянс входять національні Альянси 129 країн світу. Рух об’єднує 200 млн. церков, 600 млн. віруючих, більше 100 міжнародних організацій в усьому світі і має офіційний статус радника при ООН на рівні з Ватиканом і Православним Вселенським Патріархатом.

Україна долучилася до Всесвітнього Євангелічного Альянсу (ВЕА) у 2003 році. Тоді в Одесі на базі Християнського гуманітарно-економічного університету (ХГЕУ) було створено Одеський Євангелічний Альянс. А у 2010 році з’явився і був зареєстрований Український Євангелічний Альянс, який на сьогодні має представництва в Одеській, Житомирській, Донецькій, Дніпропетровській, Волинській областях та в Києві. Керівником обрано академіка, ректора ХГЕУ, доктора економічних наук — Ростислава Крижановського, Генеральним Секретарем – Голову Спілки християнських письменників України, пастора і письменника Костянтина Шаповалова.

Основні цілі Українського Альянсу збігаються з цілями ВЕА: спільне вивчення Святого Письма та проголошення його як богодухновенного і абсолютного авторитету у всіх питаннях віри та життя; проведення спільних молитов, євангелізації, соціальна робота, доброчинність та захист прав і релігійної свободи людини. Окрім вищеперерахованих завдань Світовий Альянс активно виступає проти гонінь на християн, відстоюючи їх права і свободи, веде боротьбу зі СНІДом, надає економічну та миротворчу допомогу.