• Головна
  • Новини
  • Євангельські християни організували 8-денний молитовний ланцюг за мир в Україні...

Євангельські християни організували 8-денний молитовний ланцюг за мир в Україні

15.07.2015, 15:54
Євангельські християни організували 8-денний молитовний ланцюг за мир в Україні - фото 1
Понад 3 тисячі молоді з Церкви християн віри євангельської України почергово беруть участь в безперервній 8-денній молитві за Україну, яку проводять під час XVIII молодіжного фестивалю, що триває з 8 по 16 липня у с. Ворсівка Малинського району Житомирської області.

Понад 3 тисячі молоді з Церкви християн віри євангельської України почергово беруть участь в безперервній 8-денній молитві за Україну, яку проводять під час XVIII молодіжного фестивалю, що триває з 8 по 16 липня у с. Ворсівка Малинського району Житомирської області.

Християнський фестиваль молоді в Малині

На щорічний з’їзд п’ятидесятницької молоді приїхали представники з різних регіонів України, також є делегація з Донбасу. Під час щоденних ранкових і вечірніх служінь проповідують відомі служителі як з України, так і з-за кордону: Алехандро Родригес із Аргентини, пастор церкви, засновник служіння "Дім на скалі" Денис Подорожний з Узбекистану, Марек Харес із Любліна, Лео Франк з Німеччини, пастор із Сіетлу Василь Боцян, бізнесмен і християнський телеведучий із США Віктор Коструб, єпископ ЦХВЄ Хмельниччини, пастор-вчитель Ростислав Мурах та Олександр Попчук з Рівненщини, також пастор церкви «Скинія» Рустам Фатуллаєв.

Християнський фестиваль молоді в Малині

Молодь відвідує різноманітні секції на актуальні теми про сімейні цінності, міжособистісні стосунки, підприємництво, а також можливості використання інтернет-інструментів для євангелізації. Цього року з’явилися щоденні секції від громадської організації «Християни для України» під керівництвом служителя Ярослава Лукасика. Під час лекцій команда християн-патріотів розповідає про біблійну концепцію влади, порівнює системи організації влади в США, Польщі, України та Росії, окреслює радянську та європейську систему цінностей та її вплив на ментальність. Учасники секцій не лише слухають теоретичний матеріал з історії, але й беруть участь в рольових тренінгах.

Християнський фестиваль молоді в Малині

«Мета з’їзду – спорядити молодих людей для служіння у Христовій церкві. Заради цього ми запрошуємо до участі професійних спікерів, служителів, які працюють в місійних та освітніх організаціях і можуть показати молодим людям інструменти для євангелізаційної праці. Зокрема, йдеться про роботу з дітьми, мистецьку сферу, а також сферу громадської активності. Усе це треба розвивати, опираючись на християнську позицію. Під час Малинфесту діють різні школи (журналістські, звукорежисерські, місійні), на яких молодь може більше дізнатися про певну діяльність або удосконалити свої навики. Повернувшись до своїх регіонів, вони можуть вже починати щось робити для країни. Щоб продовжити навчання і більш глибоко вивчити певну сферу служіння, молодь може заповнити анкети і пізніше поїхати на навчання», - зазначив організатор молодіжного з’їзду, відповідальний за молодіжний відділ Церкви християн віри євангельської України Богдан Левицький.

Християнський фестиваль молоді в Малині

Через війну в Україні та напружену економічну ситуацію організатори вирішили провести під час фестивалю безперервну молитву за мир в країні. Для цього виділили окремий намет і склали молитовний графік так, щоб кожна із 25 регіональних делегацій мала годину молитви. У будь-який час доби можуть прийти охочі і долучитися до безперервного молитовного ланцюга. За словами відповідального за молитовне служіння Тараса Потамашнєва, є три основні потреби, за які моляться – духовний ріст молоді та посвячення Богу, за українську владу і народ, а також за мир в Україні.

Християнський фестиваль молоді в Малині 

«Ми хочемо, щоб молоді люди духовно зміцнялися і ставали зрілими, тому і обрали девізом фестивалю «Зміцняйся Господом та могутністю сили Його». Молимося за нашу Батьківщину. Такі безперервні молитви треба проводити не тільки в Малині, але й у всіх регіонах нашої країни. Ми почали цю безперервну молитву в день відкриття Малинфесту8 липня і завершимо 16 липня», - зауважив Тарас Потамашнєв.

Нагадаємо, молодіжний всеукраїнський фестиваль ЦХВЄУ проводиться з 1997 року. Спочатку його організовували в Карпатах, а з 2005 року – у таборі «Юність» в с. Ворсівка Малинського району Житомирської області. На молодіжний з’їзд «Малинфест» також приїздять делегації з Білорусії, Польщі та Росії. Кожного року з’являються нові спікери з США, Канади, Аргентини, Німеччини, Великобританії, Південної Кореї та інших країн. Щороку різноманітні місіонерські школи презентують своє служіння і знаходять на фестивалі студентів. На захід приїздять молоді люди від 18 до 35 років. Також на зїзді діє дитячий майданчик. Про це РІСУ повідомила Ірина Наумець.

Християнський фестиваль молоді в Малині