• Головна
  • Новини
  • Євангельські християни у містах України проводять «День служіння»...

Євангельські християни у містах України проводять «День служіння»

05.06.2015, 10:13
Євангельські християни у містах України проводять «День служіння» - фото 1
Уже 19 обласних об'єднань Християн Віри Євангельської по всій Україні приєдналися до благодійної акції «День служіння». У перспективі проект має стати загальнодержавним.

exklusiv.gifУже 19 обласних об'єднань Християн Віри Євангельської по всій Україні приєдналися до благодійної акції «День служіння». У перспективі проект має стати загальнодержавним.

дс_1.jpg

«День служіння» - ціла низка благодійних та соціальних подій, ініційованих євангельськими християнами з метою спонукати усіх творити добрі діла і показати, що саме у цьому напрямку вже роблять церкви, повідомляє кореспондент РІСУ Володимир Мороз. Наразі подібні проекти уже розпочалися у Києві 30 травня, Харкові 30-31 травня, Красноармійську 30 травня. Уже 6 червня вони стартують у Запоріжжі й Тернополі, а 7 - у Полтаві.

«Ідея у тому, що робити добро може кожен і не треба чекати, що хтось прийде та зробить, врятує, допоможе, - розповідає інформаційний координатор «Дня служіння» на всеукраїнському рівні Олена Алейнікова. - Заклик «Робити добро може кожен» є галом нашого проекту. Адже для того, щоб робити добро, не потрібно бути суперменом. Хочемо, щоб усі цю ідею зрозуміли».

Протестантські церкви втілюють дуже багато благодійних проектів по всій Україні, але не звикли це афішувати, продовжує пані Алейнікова.

«Та зараз саме час розповідати, бо люди не розуміють, який об'єм роботи роблять церкви. От, скажімо, у Рівненській області малі церкви, але ми побачили скільки тисяч тон допомоги вони відправляють на Схід, - каже інформаційний координатор. - Церкви приймають переселенців. Часто беруть на себе удар там, де держава не може або не хоче. Їхні реабілітаційні центри дієвіші, аніж державні. Натомість у телесюжетах, навіть якщо ту чи іншу акцію провела церква, її подають як проведену просто «волонтерами». Це також одна із причин того, що ми захотіли організувати «День служіння». Навіть не заради церков, а заради простих людей, які це все роблять. Щоб показати - прості люди можуть багато».

Загалом у кожному місті «День служіння» набуває своєї специфіки. Так, у Києві 30 травня він пройшов у парку Перемоги.

дс_3.jpg

«Під час Дня Служіння в Києві організатори - благодійний фонд «Варнава», церква «Християнська Надія», Асоціація «Поклик», Міжнародний громадський рух «Живи» провели благодійний концерт, у якому взяли участь християнські виконавці, зокрема Роман Ващук, Оксамита та гурт «Воанергес». Також, організатори презентували благодійну роботу, яку здійснюють волонтери християни на Сході України», - повідомляють у ХВЄ.

У Харкові 30-31 травня місцеве об'єднання церков ХВЄ, громади адвентистів та баптистів прибирали дитячі майданчики і газони. Згодом відбувся концерт хорових об'єднань. Під час події у парку розмістили стенди з інформацією про благодійну діяльність церков, про їх потреби. Водночас провели збір коштів на лікування важкохворого хлопчика. Для загального огляду харківські організатори «Дня служіння» виставили модель Ноєвого ковчегу, а для малечі провели шоу мильних бульбашок, майстер-класи з ліплення і малювання.

дс_4.jpg

У Тернополі «День служіння» пройде 6-7 червня

«У суботу з 10.00 організовуємо прибирання парків імені Шевченка та «Топільче» силами чотирьох євангельських церков нашого міста. Сподіваюся, буде багато людей, причому не тільки молоді. А в неділю о 18.00 на літній естраді пройде представлення проекту і концерт», - розповідає відповідальний за соціальне служіння об'єднання церков ХВЄ у Тернопільській області Руслан Полікровський.

У містечку Гусятин на Тернопільщині волонтери євангельських християн уже прибрали закинуту і занедбану синагогу - пам'ятку архітектури, додає він.

У той же час, що у Тернополі, 6 червня, «День служіння» пройде у Запоріжжі.

«Там волонтери від церков дуже сильно допомагають армії і хочуть про це розповісти. Натомість у Чернівцях була хода - люди хотіли показати, що вони є», - каже Олена Алейнікова.

У Полтаві, де проект розпочнуть 7 червня, він триватиме на Круглій площі, у Корпусному парку і біля церкви Полтавського осередку ХВЄ на бульварі Хмельницького.

«Під час акції городянам розповідатимуть про активну соціальну роботу церкви, про спільну роботу з волонтерами. У парку працюватиме дитяче містечко на радість маленьким та великим полтавчанам. В районних центрах Полтавщини акції відбуватимуться весь червень», - повідомляють у ХВЄ.

дс_2.jpg

Аналогічно - на Волині і Рівненщині, а також на Сході. Приміром, у Красноармійську волонтери від євангельських церков вийшли 30 травня вийшли на прибирання шляхопроводу «Східний» - розчищували його від сміття, самосіву кущів та дерев.

«Люди дуже радіють, коли бачать подібні акції, - підсумовує Олена Алейнікова. - І в Донецькій області місцева влада допомагає».

Теги: #ХВЄ