• Головна
  • Проекти
  • Російські протестанти приймали главу невизнаної «ЛНР» та говорили про труднощі протестантів на Луганщині...

Російські протестанти приймали главу невизнаної «ЛНР» та говорили про труднощі протестантів на Луганщині

12.03.2015, 10:56
Російські протестанти приймали главу невизнаної «ЛНР» та говорили про труднощі протестантів на Луганщині - фото 1
Зустріч з протестантами відбулася в Пензі, куди приїхав Плотніцький.

протестанти_ЛНР.jpgЄпископ, член Всесвітнього християнського ради Олег Сєров і пастор церкви «Жива віра» в Пензі зустрілися з главою самопроголошеної «Луганської народної республіки» (ЛНР) Ігорем  Плотніцьким. Зустріч з протестантами відбулася в Пензі, куди приїхав Плотніцький, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Іnvictory.

«Я хотів би висловити велику подяку братньому народу, зокрема жителям Пензенської області за надану гуманітарну допомогу для Луганської народної республіки!» – Такими словами подякував  Плотніцький.

«Ми розуміємо, що сьогодні служіння протестантських церков в Луганській республіці має певні труднощі. Наша зустріч відбулася, щоб ці питання озвучити і, по можливості, знайти рішення, щоб служіння євангельських церков могло продовжуватися і бути корисним для жителів цих республік », – зазначив повноважний представник головного єпископа РОСХВЄ в Пензенській області, пастор пензенської церкви «Жива віра» Сергій Кірєєв.

На завершення зустрічі служителі піднесли Плотніцькому в подарунок Біблію, а також книгу «Протестанти на службі Росії» і сувенірний набір про місто Пенза.

«Євангельські віруючі нашого регіону активно гуманітарно допомагають людям на Південному Сході України і біженцям, які були змушені залишити свою батьківщину, тікаючи від громадянської війни. Ігор Венедиктович відзначив величезний внесок пензенців на допомогу жителям республіки, а також зауважив, що в цьому буде необхідність і далі. Тому в майбутньому ми маємо намір продовжувати надавати гуманітарну допомогу всім, хто потребує на території Луганської та Донецької народних республік, а також біженцям в Росії», – розповів єпископ Олег Сєров.

 Як наголошується у повідомленні, громади євангельських християн на території "ДНР" та "ЛНР" піддаються переслідуванням з боку самопроголошеної  проросійської влади, яка сповідують войовниче православ'я.