• Головна
  • Новини
  • П’ятидесятницька спільнота Європи підтримує українську церкву...

П’ятидесятницька спільнота Європи підтримує українську церкву

12.05.2014, 09:55
П’ятидесятницька спільнота Європи підтримує українську церкву - фото 1
Головний офіс ЦХВЄУ 7 квітня відвідав д-р Арто Хамалайнен, голова П’ятидесятницької Європейської Спільноти (PEF).

Головний офіс ЦХВЄУ 7 квітня відвідав д-р Арто Хамалайнен, голова П’ятидесятницької Європейської Спільноти (PEF). Він завітав разом із представником міжнародного відділу служіння «Світло для народів» із Швеції Раулі Лехтоненом, який вже багато років співпрацює з українськими церквами.

За повідомленням прес-служби Церкви християн віри євангельської України, гості цікавилися подіями, що відбуваються нині в нашій державі загалом та в державно-конфесійних та міжцерковних стосунках зокрема.  Брат Арто повідомив про хід та результати чергового засідання Комітету PEF, що відбулося в Ганновері у березні. За його словами, Братерство  європейських країн підтримує українську Церкву.

Паночко.jpg

«Арто Хамалайнен від імені членів Президіуму подякував за інформацію, яку глави національних п’ятидесятницьких церков мали можливість отримати, як кажуть, із  перших вуст, - розповідає старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко. -  Під час засідання комітету PEF я не мав можливості виїхати з України через події на Майдані, але зміг поспілкуватися із братами по скайпу, дати відповідь на запитання, що найбільше їх цікавили. Адже не дивно, що саме події в Україні стали в центрі уваги учасників конференції».

Михайло Паночко розповів про роботу ЦХВЄУ,розвиток та проекти на майбутнє. Зокрема, Арто Хамалайнена дуже зацікавила інформація про те, що в планах Церкви готувати місіонерів для праці в країнах Заходу. «Ми очікуємо відкриття кордонів, щоби наші місіонери могли вільно відвідувати країни Західної Європи» - повідомив старший єпископ. У свою чергу гості запевнили, що вбачають великий потенціал п’ятидесятницьких церков України на місіонерських нивах на Заході.

Також Михайло Паночко передав запрошення лідерам молодіжної п’ятидесятницької спільноти  Європи (PEFY) долучатися до щорічного з’їзду молоді  ЦХВЄУ. За його словами, це - нагода відчули духовну атмосферу в колі української християнської молоді. Гості провели також ознайомчі зустрічі з керівниками різних відділів служінь, зокрема, дитячого та молодіжного з метою планування спільних заходів та обміну досвідом.