• Головна
  • Новини
  • Делегати з 20 країн зібралися у Львові на Міжнародний конгрес християн віри євангельської...

Делегати з 20 країн зібралися у Львові на Міжнародний конгрес християн віри євангельської

11.10.2013, 14:32
Делегати з 20 країн зібралися у Львові на Міжнародний конгрес християн віри євангельської - фото 1
Цей конгрес став хорошою нагодою зібратися служителям з 20 країн через 20 років після розпаду Радянського Союзу.

exklusiv.gifГлави п’ятидесятницьких Церков з різних країн світу зібралися на Всесвітньому форумі християн віри євангельської, відкриття якого відбулося 10 жовтня у церкві «Голгофа» - найбільшій храмовій споруді братства. Серед 20 країн-учасниць у день відкриття на конгрес вже прибули служителі із Білорусі, Росії, Німеччини, США, Канади, Узбекистану, Молдови, Польщі, Литви, Латвії та інші.

Як повідомила РІСУ з місця події Ірина Наумець, наразі найбільше делегатів із країн пострадянського простору.

Конргес-1.jpg

Організатори очікують, що на заході зберуться якомога більше представників із різних братств християн віри євангельської – як реєстрованих, так і нереєстрованих союзів. За словами Михайла Паночка, єпископа ЦХВЄУ (Церкви християн віри євангельської України), Міжнародний конгрес ХВЄ такого масштабу відбувається вперше за історію п’ятидесятницької Церкви в цій частині світу.

До цього були спроби зібрати подібний форум в Єрусалимі та деяких інших містах, однак досягти поставлених цілей тоді не вдалося.

Конгрес-2.jpg

«Мета цього міжнародного форуму: спільна молитва за спасіння людей та проведення низки семінарів і доповідей на тему євангелізації, – відзначив єпископ. – Доповідачі будуть ділитися досвідом, як краще поширювати Боже Слово, щоб досягати людських сердець у сучасному світі, а також йтиметься про особливу роль Святого Духа, який через вірних Христових бажає сьогодні втілювати Божі плани в життя».

Як відзначив Микола Синюк, перший заступник єпископа ЦХВЄУ, цей конгрес стане хорошою нагодою зібратися усім служителям за 20 років після розпаду Радянського Союзу у такій собі п’ятидесятницькій родині. «Ми довгий час не бачилися одне з одним, – каже він. – Тут можемо зустрітися і пригадати минуле, подумати про розвиток п’ятидесятництва у сучасному світі».

У день відкриття акцентом форуму були проповіді-семінари Марека Камінського«Суть та важливість хрещення Духом Святим» та Віктора Павловського «Що значить П’ятидесятниця?»

Конгрес-3.jpg

Марек Камінський, єпископ ХВЄ Польщі, зауважив, що світ не потребує п’ятидесятницької культури, але любові і сили Духу Святого. Із його слів, проблема не в тому, що у світі багато гріха, а в тому, що в у церквах недостатньо дії Духу Святого.

У кожного із гостей свої очікування від форуму. Джордж Давидюк, євангеліст та християнський співак із США, часто приїздить в Україну. За останній рік він провів 11 євангелізацій на Дніпропетровщині та Криворіжжі. Каже, що Львів йому особливо подобається, бо це серце України. «П’ятидесятницький рух зростає по всьому світу, - відзначив служитель. – І росте не тому, що це якась деномінація чи доктрина, а тому що Господь робить Свою роботу. Колись Іоіль пророкував про дари Святого Духа, а Бог роздає їх сьогодні усім, хто хоче Йому служити».

На думку Іванаса Шкуліса із Литви, секретаря Міжнародної Асамблеї ХВЄ, обрана тема конгресу є більш навчальною, аніж аналітичною. «Можливо, під час наступного форуму ми будемо обговорювати якісь проблеми п’ятидесятництва, богословські моменти вчення та інше, - зауважив служитель. – На Першому конгресі традиційно починаємо із стержня п’ятидесятницького руху – духовних дарувань Святого Духу». За словами служителя, у Литві близько 5 тис. євангельських церков, 80% з яких – це п’ятидесятники. Між слов’янськими та західними п’ятидесятниками є різниця у формі служіння, однак вони є єдиними за духом, наголосив служитель.

Нагадаємо, що Міжнародний конгрес християн віри євангельської триватиме з 10 по 13 жовтня. Ініціатива проведення заходу належить ЦХВЄУ. Організаторами заходу є Міжнародна асамблея ХВЄ, на черговому засіданні якої було прийнято рішення про проведення конгресу у Львові.