• Головна
  • Новини
  • На ХVI з’їзді молоді ЦХВЄУ відбулася прем’єра фільму «Послідовники вчення, що змінило їх світ»...

На ХVI з’їзді молоді ЦХВЄУ відбулася прем’єра фільму «Послідовники вчення, що змінило їх світ»

16.07.2013, 12:46
На ХVI з’їзді молоді ЦХВЄУ відбулася прем’єра фільму «Послідовники вчення, що змінило їх світ» - фото 1
Фільм вийшов з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Форум в МалиніЗ’їзд молоді Церкви християн віри євангельської України (ЦХВЄУ) під назвою «Малинфест» триває з 11 по 18 липня 2013 у таборі «Юність», неподалік міста Малина, Житомирської області. Щороку  сюди з’їжджаються  від трьох до п’яти тисяч християн з України та зарубіжжя.

Цьогоріч учасники молодіжного з’їзду 14 липня стали першими глядачами фільму «Послідовники вчення, що змінило їх світ», який вийшов з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Це стрічка тривалістю 28 хвилин, у зйомках якої взяли участь відомі українці. Близько двадцяти провідних експертів у різних галузях знань – науковці, священнослужителі, перший Президент України Леонід Кравчук та інші – коментують основні світоглядні положення християнства.

Мета проекту –  піднести постать і вчення Ісуса Христа, нагадати людям про значимість події хрещення для народу України та розширити світогляд нації.

«Ми сподіваємось на широку підтримку християн у поширенні цього світоглядного фільму в інтернеті, – говорить Анатолій Кушнір, директор Асоціації «Поклик», яка підготувала фільм. – Боротьба за світогляд стара як світ. Древній змій веде цю боротьбу з Творцем за світогляд людини ще від початку: «чи правда, що Бог так сказав?...» Зараз дехто з наших громадян вважає, що «радше би ми залишались у наших древніх язичницьких віруваннях; що нам з того, що ми християни?» На ці та багато інших питань ми намагаємось знайти відповіді у цьому фільмі».

У фільмі йдеться про здобутки вчення Ісуса Христа як такого, що, знайшовши відгук у своїх послідовників, породило християнську цивілізацію. Автори роблять спробу достукатись до свідомості молоді.

Планується випуск цілої серії фільмів на основі відзнятих матеріалів, що допоможе глибше пізнати вплив християнства на різні сфери нашого життя – науку, культуру, соціальний захист, право та ін.