• Головна
  • Новини
  • Зі складу Української Християнської Євангельської Церкви вийшло 28 церков...

Зі складу Української Християнської Євангельської Церкви вийшло 28 церков

08.02.2013, 14:15
Зі складу Української Християнської Євангельської Церкви вийшло 28 церков - фото 1
Старший єпископ УХЄЦ Леонід Падун 6 лютого поширив звернення до пасторів і служителів церков Української Християнської Євангельської Церкви, в якому описав сьогоднішню непросту ситуацію в рядах цієї Церкви.

Леонід_падун.jpgСтарший єпископ УХЄЦ Леонід Падун 6 лютого поширив звернення до пасторів і служителів церков Української Християнської Євангельської Церкви, в якому описав сьогоднішню непросту ситуацію в рядах цієї Церкви. На сьогодні із 347 зі складу УХЄЦ вийшли 28 церков.

«Хочу повідомити вас, що М.-Ян Сьодеберг, В.Рудий, В.Шабанов, О.Батанов, І.Потєряхін, В.Лободенко, С.Зайцев, А.Бакала, Е.Тєрєхов, Г.Шиховцов, В.Коршун, О.Данілевський, М.Крижановський не є єпископами і служителями УХЄЦ, вони вийшли від нас добровільно і жодним чином не можуть впливати на пасторів та церкви об'єднання. Дорогі брати і сестри! У Бога добрі наміри для нас! Перш за все, я вірю, що ми піднімемося на новий рівень євангельських взаємовідносин…», – йдеться у  зверненні Леоніда Падуна.

Як пояснює єпископ, в даний час колишніми єпископами та служителями об'єднання «ведеться інтенсивна діяльність по розділенню церков, поширенню наклепів і брехні» про нього, а також «створюється психологічний тиск» на тих пасторів та церкви, які відмовляються виходити зі складу церков УХЄЦ, залишаючись з Леонідом Падуном.

Нагадаємо, що раніше служителі з Швеції запропонували Леонідові Падуну піти у тривалу відпустку з посади лідера центру "Слово Життя" в Україні. Причиною тому стали звинувачення, які «були отримані у вигляді листів з Донецька від деяких людей».

Леонід Падун зустрівся 29 січня в Уппсале з головою об'єднання церков «Слово Життя» Ульфом Екманом. Пастор Леонід попросив вибачення, якщо чимсь засмутив пастора Ульфа і запропонував продовжувати співпрацю, але така пропозиція була відкинута.