• Головна
  • Новини
  • XV Всеукраїнський молодіжний фестиваль ЦХВЄУ шукає ефективні методики формування християнської молоді...

XV Всеукраїнський молодіжний фестиваль ЦХВЄУ шукає ефективні методики формування християнської молоді

11.07.2012, 09:44
XV Всеукраїнський молодіжний фестиваль ЦХВЄУ шукає ефективні методики формування християнської молоді - фото 1
В Україні Малинфест і є таким з’їздом, на якому ведеться подвійна робота як з воцерковленими християнами, так і тими, хто ще не навернений до конкретної християнської спільноти.

ЦХВЄ.jpg«Щоби утримувати молодь в церквах, треба навчати їх лідерству», – такою була позиція Давида Вандепута, керівника П’ятидесятницької спільноти молодіжних лідерів Європи PEFI на панельній дискусії «Досвід європейської молоді: уроки та застереження», яка відбулася в рамках XV Всеукраїнського молодіжного фестивалю, що проходить на Житомирщині, у Малині, з 5 по 12 липня, інформує прес-служба ЦХВЄУ.

Учасниками дискусії були представники вищого духовенства Церкви християн віри євангельської України, які починали своє служіння в роботі з молоддю та нинішні регіональні молодіжні керівники.

На експертній зустрічі говорили про проблеми виховання християнської молоді в церквах, обмінювалися досвідом ефективних методик та обговорювали шляхи подолання між старшим та молодшим поколінням.

Давид Вандепут належить до церкви християн віри євангельської і є головуючим над молодіжними керівниками церков ХВЄ у Європі. На його думку, занепад моралі та духовності серед європейської молоді пояснюється зменшенням сильних лідерів у церквах, які б могли показати приклад та повести за собою. Підйом нових лідерів у церквах є пріоритетним завданням і не лише в Європі, але і в Україні. Саме незадіяна та пасивна молодь найчастіше стає жертвами як інтелектуальної, так і духовної деградації. 

«Нам треба інвестувати у розвиток нових лідерів, – каже Вандепут. – Церкві потрібні не лише ті лідери, які вміють добре організувати, але, в першу чергу, ті, які покликані працювати у духовній сфері». 

На панельній дискусії також наголошувалося на тому, що у розвитку молодіжної культури не потрібно орієнтуватися на іноземні методики – вони не завжди спрацьовують, а часто й взагалі шкодять, потрібно шукати підхід відповідно до ментальності народу. «У церквах є люди, так звані, прихожани, які лише присутні, але рішення служити людям та Богу ще не визріло, - ділиться спостереженнями Давид. – Наша мрія – провести молодіжний з’їзд на 1 млн. молоді, щоби пробудити вже воцерковлених християн». 

По суті, на Україні Малинфест і є таким з’їздом, на якому ведеться подвійна робота як з воцерковленими християнами, так і тими, хто ще не навернений до конкретної християнської спільноти. 

Довідка: PEFY (Pentecostal European Fellowship of Youth Ministries) – християнська організація, яка об’єднує молодіжних лідерів з усієї Європи для обговорення проблем роботи з християнською молоддю та продумування стратегії і тактики молодіжного служіння та обміну досвідом. 

Організація нараховує близько 1 млн. 300 тис. учасників. До її складу входять лідери із 26 союзів Європи. Країни, залучені до діяльності організації в 2012 році: Австрія, Бельгія, Боснія, Чехія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Болгарія, Угорщина, Косово, Литві, Нідерландах, Польщі, Словенія, Словакія, Швеції, Швейцарії.

Теги: #ЦХВЄУ