• Головна
  • Новини
  • У Києві відбувся з'їзд Українського Євангельського Альянсу...

У Києві відбувся з'їзд Українського Євангельського Альянсу

20.03.2012, 11:21
У Києві 14 березня відбувся Перший з'їзд Українського Євангельського Альянсу. У його роботі взяли участь понад 100 представників усіх регіонів України.

У Києві 14 березня відбувся Перший з'їзд Українського Євангельського Альянсу. У його роботі взяли участь понад 100 представників усіх регіонів України. Про це повідомляє Християнський мегапортал invictory.org.

Про історію створення Всесвітнього та Українського альянсів, основних принципах, які об'єднують християн, причини поділу, за якими віддається забуттю Божа заповідь про збереження єдності, цілі і завдання Українського Євангельського Альянсу розповів його президент - ректор Християнського гуманітарно-економічного відкритого університету Ростислав Крижанівський.

У виступах представників помісних альянсів йшлося про єдність християн та про завдання на майбутнє Українського Євангельського Альянсу.

Вів засідання Першого з'їзду Українського Євангельського Альянсу його Генеральний секретар, президент Асоціації Християнських письменників України, пастор київської церкви «Ранкова зірка» Костянтин Шаповалов.

Національні альянси 128 країн, у тому числі Україна, входять у Всесвітній Євангельський Альянс. Виходячи з Божої заповіді збереження єдності християн, і було в 1997 році засновано Християнський гуманітарно-економічний відкритий університет в Одесі. А на його базі в 2003 році вперше в Україні був створений Євангельський альянс Одеси. До нього увійшли представники баптистських, п'ятидесятницьких, лютеранських, євангелічних та інших церков.

Всесвітньому Євангельському Альянсу більше 160 років. У даний час близько 2 млн. церков і приблизно 400 млн. християн сповідують єдність.