• Головна
  • Новини
  • Глави євангельських Церков України у грудні обговорять напрямки співпраці...

Глави євангельських Церков України у грудні обговорять напрямки співпраці

25.11.2011, 09:04
У грудні 2011 року відбудеться також підсумкова прес-конференція за участі глав євангельських Церков.

 22 листопада відбулось засідання Секретаріату Ради Євангельських Протестантських Церков України (РЄПЦУ), присвячене підготовці чергової зустрічі глав євангельських Церков, яка відбудеться у грудні, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Засідання проходило у приміщенні Канцелярії ВСОЄХБ під головуванням Ігоря Лук’янова, помічника Старшого єпископа Української Християнської Євангельської Церкви.
Запрошений на засідання виконавчий директор Інституту релігійної свободи Максим Васін розповів присутнім про актуальні аспекти законодавчого забезпечення діяльності релігійних організацій. 

Учасники засідання обговорили труднощі, які виникають у іноземних релігійних діячів у зв’язку із запровадженням нового порядку оформлення віз для в’їзду Україну, та проаналізували зміни у тарифікації комунальних послуг для потреб релігійних організацій. Також порушувалось питання налагодження більш тісної співпраці з органами влади у питаннях душпастирської опіки віруючих євангельських Церков, що несуть службу у Збройних Силах України, популяризації здорового способу життя серед молоді та подальших кроків щодо утвердження у суспільстві високих моральних цінностей.

Задля започаткування діалогу зі ЗМІ та більшої відкритості в інформуванні про свою діяльність Секретаріат РЄПЦУ запланував провести у грудні 2011 року підсумкову прес-конференцію за участі глав євангельських Церков.

Теги: #РЄПЦУ