• Головна
  • Новини
  • Михайло Паночко відвідав українські церкви в Іспанії та Бельгії...

Михайло Паночко відвідав українські церкви в Іспанії та Бельгії

14.11.2011, 18:07
Михайло Паночко відвідав українські церкви в Іспанії та Бельгії - фото 1
З 29 жовтня до 7 листопада старший єпископ Церкви Християн Віри Євангельської України Михайло Паночко перебував із робочим візитом в Іспанії та Бельгії.

українська спільнота ХВЄЗ 29 жовтня до 7 листопада старший єпископ Церкви Християн Віри Євангельської України Михайло Паночко перебував із робочим візитом в Іспанії та Бельгії.

Під час поїздки до Іспанії у двох церквах були проведені богослужіння, ще у двох – свята подяки Богу, які об’єднали вірян з інших міст. Були звершені також молитви за різні потреби, проведені семінари, євангелізації в парках та в місцях відпочинку наших заробітчан. 

На сьогодні в Іспанії діють чотири церкви і дві групи, які входять до складу ЦХВЄУ. Найбільша з них (понад 100 членів) у Мадриді (пастор Ярослав Демко), інші – в містах Малага, Севілья і Тореб’єха. Крім цього, працюють дві місіонерські групи у Валенсії та Марбельї. Українські церкви в Іспанії відвідують не тільки українці, а також місцеві жителі – спеціально для них богослужіння перекладають іспанською мовою, - повідомляє офіційний сайт ЦХВЄУ.

2-3 листопада на запрошення церкви, утвореної в Брюсселі румуномовними вихідцями з України, Михайло Паночко відвідав Брюссель. Ця церква теж налічує понад 100 членів, а нею опікується пастор Федір Горда.

Протягом цього візиту лідер українських п’ятидесятників зустрівся зі старшим єпископом Церкви ХВЄ Німеччини братом Фольцем та іншими пасторами, які приїхали в Брюссель для відкриття біблійної школи. Під час зустрічі обговорювались питання співпраці між українськими та німецькими церквами ХВЄ.