• Головна
  • Новини
  • В Києві обговорили майбутнє П'ятидесятницької Європейської Співдружності та Європейського Союзу...

В Києві обговорили майбутнє П'ятидесятницької Європейської Співдружності та Європейського Союзу

05.11.2011, 13:56
В Києві обговорили майбутнє П'ятидесятницької Європейської Співдружності та Європейського Союзу - фото 1

25-26 жовтня в Києві відбулося засідання Виконавчого комітету П'ятидесятницької Європейської Співдружності (Pentecostal European Fellowship, далі PEF). У засіданні взяли участь священнослужителі з Німеччини, Швейцарії, Фінляндії, Румунії, Словаччини, Угорщини, Італії, Молдови, Хорватії, Бельгії та України.

Pentecostal European Fellowship25-26 жовтня в Києві відбулося засідання Виконавчого комітету П'ятидесятницької Європейської Співдружності (Pentecostal European Fellowship, далі PEF). У засіданні взяли участь священнослужителі з Німеччини, Швейцарії, Фінляндії, Румунії, Словаччини, Угорщини, Італії, Молдови, Хорватії, Бельгії та України.

Як повідомляє прес-служба ЦХВЄУ, на засіданні були розглянуті організаційні питання щодо заходів, запланованих на 2012 рік, зокрема конференції в Будапешті (Угорщина), "Європейської неділі" (13 травня) і IMPACT- "Благовіст в Люксембурзі".

Також учасники обговорили майбутнє П'ятидесятницької Європейської Співдружності та Європи в цілому. 

Голова П'ятидесятницької Європейської Співдружності Інгольф Ельссель (Німеччина), наголошуючи на важливості такого роду зустрічей, сказав: «П'ятидесятницький рух, попри те, що він не дуже відомий в наших країнах, - це другий за чисельністю християнський рух в усьому світі. Він нараховує у світі понад 650 млн. членів, у т. ч. в Європі близько 4 млн. п'ятидесятників».

Розмірковуючи про вплив християн на сьогоднішню ситуацію в Європі, Михайло Паночко, старший єпископ Церкви Християн Віри Євангельської України, акцентував на тому, що голос Церкви повинен бути почутий в Європі:

«Нас хвилюють духовна ситуація і моральний стан Євросоюзу. Дуже важливо, щоб у такий складний момент, коли зло, неправда і розпуста в Європі починають прогресувати, ми розуміли, що коли з ними не боротися, вони зруйнують основи, на яких Європа формувалася. Весь Європейський Союз сильний в економічному і політичному плані лише тому, що були закладені потужні камені моралі, християнські цінності. Колишній Генеральний секретар компартії Китаю розповідав, що вони вивчали феномен Європи, щоб дізнатися, чому вона сильна. Шукали причину протягом 20 років і врешті-решт переконалися, що її сила не в економіці, не в політиці, не в культурі і навіть не у військовій могутності. Європа сильна лише тому, що в неї потужні християнські корені».

За словами завідувача відділу зовнішніх та міжнародних зв’язків ЦХВЄУ Юрія Кулакевича, засідання Президії PEF показало загрози та виклики, які стоять перед Європою як континентом та Церквами як духовними установами, що несуть відповідальність за свій народ.

«Заплановані спільні заходи загальноєвропейського масштабу мають на меті не тільки активний благовіст у столицях наших країн, але й збереження існуючих прав і свобод християн та вплив на політичні процеси в наднаціональних європейських структурах»,  – підсумував після завершення засідання пастор Кулакевич.