• Головна
  • Новини
  • Проект громадських біблійних читань стартує по всіх областях України...

Проект громадських біблійних читань стартує по всіх областях України

08.04.2011, 13:34
Проект громадських біблійних читань стартує по всіх областях України - фото 1

Церква християн віри євангельської України ініціює громадські біблійні читання з нагоди національних святкувань 450-річчя Пересопницького Євангелія. Про це, під час щорічної конференції ЦХВЄУ, що відбулася 30-31 березня в Пущі-Водиці під Києвом, повідомив старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко.

kozachok.jpgЦерква християн віри євангельської України ініціює громадські біблійні читання з нагоди національних святкувань 450-річчя Пересопницького Євангелія. Про це, під час щорічної конференції ЦХВЄУ, що відбулася 30-31 березня в Пущі-Водиці під Києвом, повідомив старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко.

Відділ освіти Церкви протягом останнього року напрацював і запропонував священнослужителям цикл матеріалів, які дозволяють отримати систематизований огляд Біблії в історичному контексті та знайти Біблійні відповіді на життєво важливі питання: стосунки людини та Бога, секрети сімейного щастя, біблійна оцінка сучасності та погляд на майбутнє і багато інших. 

"Мета таких біблійних читань подвійна: пізнавальна і виховна. Вивчення історії Священного Писання дає можливість пізнання Божих істин і показує шлях засвоєння їх свідомістю Вселенської Церкви. Виховний аспект курсу полягає в тому, що вивчення Біблійних істин і співставлення їх з науковими відкриттями, а також Божественне Передбачення впливає на формування у людини християнського світогляду, мотивує його до осмислення свого буття, пошуку Бога-Творця і Спасителя", - пояснює ініціатор проекту пастор Анатолій Козачок.

"Ми переконані, що саме світло Божого Слова дозволяє людині найкраще використати доручене їй в управління багатство - її життя. Поза всяким сумнівом, чим більше українців читатимуть і досліджуватимуть збережене для нас Божественне Відкриття, тим успішнішим буде сьогодення і безпечнішим майбутнє", - запевняє керівник Відділу освіти пастор Віктор Вознюк.

Як повідомляє офіційний сайт ЦХВЄУ, 2011 рік проголошено Роком Євангелії в Церкві християн віри євангельської України. З метою якнайширшого донесення Біблійних істин до всіх верств суспільства передбачено низку проектів та заходів, зокрема науково-практичних конференції, круглих столів і т.д.

Окрім того, УГКЦ проголосила 2011 рік роком Слова Божого.