• Головна
  • Новини
  • Старшого єпископа Української Християнської Євангельської Церкви керівництво намагається змістити з поста...

Старшого єпископа Української Християнської Євангельської Церкви керівництво намагається змістити з поста

09.12.2012, 11:06
Старшого єпископа Української Християнської Євангельської Церкви керівництво намагається змістити з поста - фото 1

Старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви, член Всеукраїнської Ради Церков і Ради євангельських протестантських Церков України пастор Леонід Падун заявив про те, що він поки не йде з посади лідера церковного об'єднання «Слово життя» в Україні, хоча на цьому наполягає керівництво Церкви, головний офіс якої знаходиться в Швеції.

Падун.pngСтарший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви, член Всеукраїнської Ради Церков і Ради євангельських протестантських Церков України пастор Леонід Падун заявив про те, що він поки не йде з посади лідера церковного об'єднання «Слово життя» в Україні, хоча на цьому наполягає керівництво Церкви, головний офіс якої знаходиться в Швеції, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Іnvictory..

Раніше з'явилися чутки про те, що Леоніда Падуна усувають від пасторства, припускалося, що це рішення було прийнято безпосередньо Ульфом Екманом, головою міжнародного об'єднання «Слово Життя», до складу якого входить церква Леоніда Падуна.

Леонід Падун підтвердив, що 20 листопада в Донецьк приїхала група служителів зі Швеції (де знаходиться материнська церква «Слово життя»). «Після низки питань послідували звинувачення, які, за їхніми словами, були отримані у вигляді листів з Донецька від деяких людей. І після того, коли я навіть не встиг нічого сказати на свій захист, мені «запропонували» – піти в сторону, в «відпустку» і залишити своє місце на тривалий період часу, під час якого керівництво церквою перейме людина зі Швеції. В іншому випадку моя відмова (або просто мовчання) розцінюється як непослух моєму пастору Ульфу Екману, і я більше не можу залишатися лідером центру «Слово життя» в Україні», – написав Леонід Падун у своєму блозі.

Далі єпископ Української Християнської Євангельської Церкви пише, що, вислухавши пропозицію, він попросив час для молитви, проте його прохання було розцінено як непослух пастору Ульфу Екману. «Також було відмовлено сконтактуватися з пастором Ульфом», – додав Леонід Падун.

«Як тільки у мене з'явилося хоч найменший час для відпочинку і молитви, Бог дав мені Своє слово:« 1) Не веди себе з людьми так, як вони себе поводять з тобою. 2) Не роби того, чого Я не повелів тобі робити». Саме з цієї причини я відмовився «воювати» в цій ситуації і звинувачувати інших в тому що сталося, а також вирішив не йти в довгострокову «відпустку» до тих пір, поки Бог не скаже що мені робити», – заявив єпископ.

При цьому поки невідомо, чи була призначена на його місце «людина зі Швеції».

«Крапка в моєму житті не поставлена, і моє серце відкрите як перед Богом, так і перед людьми. Я люблю пастора Ульфа, люблю братів зі Швеції, люблю і тих, хто звинувачує мене в чомусь. Я готовий слідувати за Богом і підкоритися Його досконалій волі. Я готовий каятися у всьому, де я був не правий, миритися і журитися перед Богом, тому що Бог смиренним дає благодать. Також продовжую молитися про те, щоб Бог дав мені можливість зустрітися з пастором Ульфом, щоб з'ясувати і вирішити ситуацію, що склалася», – пише Леонід Падун.

Церква «Слово життя» в Донецьку на сьогоднішній день налічує понад 5 тисяч прихожан і є ядром Української Християнської Євангельської Церкви, до якої входить близько 400 церков по всій Україні. Обидві організації очолює Леонід Падун, він представляє цей євангельський протестантський рух на всеукраїнському рівні в державно-церковному і міжконфесійному діалозі і є повноправним членом загальновизнаних міжконфесійних асоціацій.

Материнська церква «Слово життя» в місті Упсала (Швеція) надає автономію помісним церквам. У місцях, важливих для церкви з точки зору стратегічного розвитку, утворюються великі помісні церкви, які розвивають різнобічну діяльність і мають низку освітніх програм. Ці церкви мають статус «центрів» «Слово життя». Такі центри знаходяться в Москві (Маттс-Ола Ісхоел), Єревані (Артур Симонян), Донецьку (Леонід Падун), Нижньовартовську (Василь Вітюк), Баку (Расім Халілов), а також у Центральній Азії.