• Головна
  • Новини
  • Адвентисти України позитивно ставляться до утворення ПЦУ та закликали строго дотримуватися релігійної свободи...

Адвентисти України позитивно ставляться до утворення ПЦУ та закликали строго дотримуватися релігійної свободи

20.12.2018, 10:42
Адвентисти України позитивно ставляться до утворення ПЦУ та закликали строго дотримуватися релігійної свободи - фото 1
У заяві керівництва Адвентистської Церкви в Україні також наголошується, що об’єднання українського православ’я «може бути лише добровільним, без жодного примусу і погроз

«Церква адвентистів сьомого дня, всесвітня християнська Церква, яка об’єднує більш ніж

logo_.jpg20 мільйонів людей майже в усіх країнах світу, позитивно сприймає всі рухи та заходи, які слугували об’єднанню людей, пошуку шляхів мирного співіснування та порозуміння», -  так адвентисти відреагували на створення Православної Церкви України.

Разом з тим у Заяві керівництва Адвентистської Церкви в Україні наголошується, що  об’єднання українського православ’я «може бути лише добровільним, без жодного примусу і погроз:  «У контексті руху українського православ’я до автокефалії таке об’єднання віруючих може бути лише добровільним. Будь-який примус, прихована погроза не можуть мати місця щодо світоглядного, морального, духовного самовизначення людини або груп людей».

Адвентисти у заяві виловили занепокоєння, щодо того, «чи не буде сприйматися особистий вибір людини в питаннях віри у якості лакмусового паперу на вірність державі», аргументуючи тим, що «сьогодні 64 країни світу мають на своїх прапорах релігійні символи. І хоча декларується, що це повага до історії, данина традиції, а не питання сьогоднішнього сповідання віри, треба зазначити, що це не завжди так. Деякі країни, на жаль, допускають переслідування та нетерпимість до тих, хто вірить не так, як більшість, і видають це як символ вірності своїй державі». 

Адвентисти висловили упевненість, що «знакові процеси, які відбуваються в релігійному середовищі України, не стануть згортанням свободи, яку такою ціною здобуває наша держава».

Церква адвентистів сьомого дня в Україні закликає усіх високо цінувати й берегти основоположний принцип справжнього порозуміння і єдності, а саме релігійну свободу, яка вписана у Конституцію України (стаття 35).