• Головна
  • Новини
  • Адвентисти закликають перетворити 500-річчя Реформації «на справжній громадський рух» України...

Адвентисти закликають перетворити 500-річчя Реформації «на справжній громадський рух» України

09.09.2016, 15:25
Адвентисти закликають перетворити 500-річчя Реформації «на справжній громадський рух» України - фото 1
Адміністрація Адвентистської церкви в Україні виступила із заявою щодо відзначення у 2017 році 500-річчя Реформації. Адвентисти закликають усіх християн долучитися до підготовки святкування ювілею.

Адміністрація Адвентистської Церкви в Україні виступила із заявою щодо відзначення у 2017 році 500-річчя Реформації. Адвентисти закликають усіх християн долучитися до підготовки святкування ювілею, повідомляє "Релігія в Україні".

Адвентисти.jpg

У заяві відзначається, що "милістю Божою Україна має найвищий рівень релігійної свободи серед пострадянських країн", а крім того, "тут мешкає половина пострадянських віруючих трьох гілок християнства (православ’я, католицизму та протестантизму)".

Також адміністрація Адвентистської церкви в Україні зазначає: "26 серпня цього року Президент України Петро Порошенко підписав указ про святкування цієї славетної дати. Текст указу підготував оргкомітет, делегований Радою євангельських протестантських церков України. Попередній раз український політикум так відкрито підтримував протестантизм у 16 столітті, ще за часів Лютера. Тоді увага української шляхти до лютеранства й кальвінізму стала минущою модою, яка не пережила й двох поколінь. Наше завдання — перетворити теперішні можливості на справжній громадський рух, познайомити наших співвітчизників з життєвими цінностями Реформації, закли́кати до оновлення всіх сторін особистого й суспільного життя згідно біблійних принципів".

Жодна конфесія і жодна суспільна сила, наголошується у документі, не може виконати це завдання самотужки. Тому "маємо співпрацювати заради спасіння наших ближніх, духовного відродження нашої країни, за яким прийде й відродження соціальне, культурне, економічне, політичне".

Адвентисти називають текст президентського указу "дорожньою картою для наших дій" і закликають долучитися до планування й здійснення цього плану.