• Головна
  • Новини
  • Адвентисти обговорили плани соціального служіння для переселенців, дітей та потребуючих...

Адвентисти обговорили плани соціального служіння для переселенців, дітей та потребуючих

01.12.2015, 10:51
Адвентисти обговорили плани соціального служіння для переселенців, дітей та потребуючих - фото 1
У Києві 25–26 листопада відбулася річна нарада Адвентистської церкви в Україні за участю керівників регіональних об’єднань (конференцій) та церковних установ.

У Києві 25–26 листопада відбулася річна нарада Адвентистської церкви в Україні за участю керівників регіональних об’єднань (конференцій) та церковних установ, повідомляє сайт Адвентистів сьомого дня.

Адвентисти.jpg

Учасники наради аналізували життя Церкви за минулий рік і обговорювали плани на наступний. Про свою роботу звітували адвентистські установи: агентство допомоги і розвитку (ADRA), медичний центр, центр вищої освіти, медіа-група «Надія».  Адвентистське радіо «Голос Надії» в цьому році святкує 20 років.

Присутні духовні лідери підкреслили важливість соціального служіння Церкви, проектів допомоги нужденним, вимушеним переселенцям, а також служіння для дітей (зокрема, у планах на майбутнє — відкрити 17 нових християнських шкіл). Також віряни молилися за те, щоб в Україні настав мир.

Директор департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури України Андрій Юраш виступив з промовою, у якій зазначив, що суспільство цінує активну соціальну позицію українських адвентистів, їх співпрацю з іншими християнськими конфесіями. «Дуже символічно, що ваша робота відбувається у час значних суспільних перетворень, покликаних поглибити стосунки між державою і Церквою, дати імпульс нашим спільним зусиллям у побудові відкритого християнського суспільства», — сказав він.