Адвентистському радіо «Голос надії» 20 років

25.11.2015, 10:40
Адвентистському радіо «Голос надії» 20 років - фото 1
Урочистості з відзначення 20-ти річчя виходу в ефір радіо «Голос надії» відбулися 21 листопада у Києві, в Подільському духовному центрі адвентистів сьомого дня.

Голос-Надії-w.jpgУрочистості з відзначення 20-ти річчя виходу в ефір радіо «Голос надії» відбулися 21 листопада у Києві, в Подільському духовному центрі адвентистів сьомого дня.

Ведучі ранкової телепрограми «Ранок надії» медіа-групи«Надія» Марта Мамай та Сергій Степанюк повідомили, що сім років тому при радіо були організовані біблійна школа та контакт-центр, а перша програма про молитву вийшла в ефір у 1995 році.

З двох великих екранів, облаштованих у залі, до аудиторії звернулися Іван Черничко, керівник радіоцентру в 1995 – 2004 роках, та Валерій Мехоношин, звукорежисер в 1995 – 2000 роках, зі спогадами про виникнення ідеї проголошення євангельської звістки в ефірі через національне радіо та створення власної студії запису в Івано-Франківську.

Як йдеться у повідомленні Оксани Лівшун,  Національна радіокомпанія України назвала програми «Голосу надії» оздоровчими для населення. Підтвердженням цього є свідчення Марини Горюк, яка вижила в чорнобильській трагедії, крім того, народила трьох здорових дітей і в 33 роки охрестилася за біблійним зразком завдяки урокам «Нове життя», що їй вислали працівники «Голосу надії».

В’ячеслав Дем’ян, генеральний директор медіа-групи «Надія», представив глядачам дикторів радіо — Івана та Агнесу Черничко, які 20 років є незмінними голосами проекту. Іван Черничко признався, що в перші роки в нього були побоювання щодо тематики програм, які спершу виходили один раз на тиждень, а згодом чотири рази. Але з часом зрозумів, що багатства премудрості Господньої вистачить ще не на одне десятиліття.

Анатолій Бегас, керівник радіоцентру в 2011 – 2013 роках, та теперішній керівник Костянтин Гальчинський розповіли про здобутки в певні періоди часу. На сьогодні радіопрограми транслюються на національному радіо УР-1, УР-2, «Ера», цілодобово в Інтернеті; «Голос надії» отримало ліцензію на FM-мовлення на дев’яти FM-частотах, до випуску готові 30 нових авторських програм.

Привітати ювіляра прийшли голова Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк та заступник генерального секретаря Українського біблійного товариства Анатолій Райчинець. Вони побажали радіо гучно лунати, допоки прийде Спаситель.

Заступник керівника Евро-Азіатського дивізіону адвентистів сьомого дня Віктор Алєксєєнко, крім анонсування документального фільму «Ті, хто очікує» про діяльність церкви в Україні, звернувся до присутніх та телеглядачів з міркуваннями про те, якою повинна бути новина, щоб подарувати слухачам надію.

Музичною окрасою урочистостей були камерний оркестр з міста Луцька, Київський камерний хор, солісти Микита Ісаков та Артур Бондарчук.