Луганські адвентисти взялися за боротьбу з тютюном

05.06.2013, 10:20
Луганські адвентисти взялися за боротьбу з тютюном - фото 1
Незвичайну антитютюнову акцію, приурочену Всесвітньому дню без тютюну та Дню захисту дітей, провели 2 червня Адвентисти Сьомого Дня міста Луганська.

exklusiv.gifНезвичайну антитютюнову акцію, приурочену Всесвітньому дню без тютюну та Дню захисту дітей, провели 2 червня Адвентисти Сьомого Дня міста Луганська.

«31 травня святкується Всесвітній день боротьби з курінням, а 1 червня в Україні відзначається День захисту дітей. Ми вирішили нашою церквою ці дві дати об'єднати в одну і провести акцію проти куріння на захист дітей, які страждають як пасивні курці. Таким чином ми хочемо взяти участь у проблемах суспільства. Ми розуміємо, що церква не повинна стояти осторонь тих проблем, які стосуються всіх людей. І ми вважаємо, що заклик до здорового способу життя - ще один крок до Бога, тому що Бог - творець усього, створив людину здоровою. А шкідливі звички руйнують і людину, і екологію. Ми вважаємо, що таким чином ми теж служимо Богові», – зазначив священнослужитель Церкви християн адвентистів сьомого дня Олег Гніденко.

Луганськ_2.JPG

Як повідомила РІСУ учасниця акції Діана Стешенко, стартував захід у сквері імені Молодої гвардії. Там учасники влаштували акцію «Обміняй сигарети – на цукерки», а також провели анкетування про шкоду куріння. «Скільки хвилин життя забирає викурена сигарета?», «Які захворювання, пов'язані з курінням набуває курець?» та інші питання чекали тих, хто вирішив взяти участь в анкетуванні.

 

Луганськ.JPG«Я проти куріння, і сподіваюся, що на когось наша акція, інформація, яку ми намагаємося донести, подіє», - зазначив один з учасників, парафіянин Церкви адвентистів сьомого дня Євген Верховод.

В акції взяли участь близько 100 представників цієї Церкви. О 17.30 колона пройшла вулицею Радянською до скверу пам'ятника. Учасники ходи тримали плакати антитютюнової спрямованості, а також скандували: «Якщо хочеш довше жити, то швидше кидай курити». Тут можна було побачити і Смерть з макетом сигарети, і людей у ​​протигазах і масках, і навіть справжній макет труни з сигаретою всередині – символ похорону залежності від куріння.

Луганськ_3.JPGЗавершилася акція в сквері Пам'яті. Там також продовжилося обмін цигарок на цукерки.

 «Є така притча. Йшов чоловік узбережжям після відливу і кидав морські зірки, які залишилися на березі, в море. Узбережжя було величезним. І ось до чоловіка підійшов один чоловік і запитав: «А чи є сенс у тому, що ти робиш? Адже всі зірки ти не врятуєш. Багато кілометрів ». Подорожній підняв чергову зірку, кинув її в море, і сказав: «Для неї є сенс». Так і ми. Може бути, ми не вирішимо глобально проблему нікотинової залежності, але ми провели свою ходу, щоб показати, що є чимало людей, які висловлюють свою негативну оцінку цьому явищу. Сподіваюся, когось це змусить задуматися», – підсумував Олег Гніденко.