Адвентисти провели конгрес з креаціонізму

04.09.2012, 09:50
Адвентисти провели конгрес з креаціонізму - фото 1

Віра в недавнє створення Землі має принципове значення для адвентистів сьомого дня. Члени цієї церкви вважають таку віру основою турботи про навколишнє середовище, святість шлюбу і суботнього дня, духовного зростання і освячення віруючих, розуміння місії та ролі Адвентистської церкви у світі.

конгрес.jpgЄвро-Азійський дивізіон Адвентистської церкви провів 27-30 серпня в Українському гуманітарному інституті під Києвом Перший конгрес з креаціонізму, повідомляє Іnvictory.

На думку доповідачів, сучасний вчений може, зберігаючи відому напругу, суміщати академічну чесність і віру в недавнє творіння Землі. Підстави для цього вони вбачають у тому, що «життя найпростішої клітини не могло виникнути випадково. З наукової точки зору життя виявляється все більш і більш складним феноменом».

Як йдеться у повідомленні, Конгрес був організований для адміністраторів і активістів церкви і не переслідував завдання публічної апологетики. Промовці прагнули подолати можливий розкол в умах віруючих між текстом Святого Письма і роботами вчених-еволюціоністів, показавши їм дискусійний характер наукового знання, що містить чималу кількість свідчень на користь історично традиційної картини створеної досконалим Розумом всесвіту.

Лектори мають наукові ступені (Ph. D.) західних університетів, публікації в рецензованих журналах і досвід польових досліджень. Докторську ступінь в галузі наук про Землю Рональд Налін отримував в Падуанському університеті, Жак Срованьє – в Женевському університеті. Умберто Расі захищав дисертацію в Стенфордському університеті в області іспанської літератури. Заснований адвентистами Університет Лома-Лінда видавав докторські ступені Джеймсу Гібсону – в біології, Роберто Біаджі – в палеонтології, Артуру Штеле – в богослов'ї.

Почесним гостем конгресу був керівник всесвітньої Адвентистської церкви Тед Вільсон, який має докторську ступінь в області релігійної освіти Нью-Йоркського університету.

У резолюції конгресу його учасники повідомили: «Незважаючи на те, що біблійна оповідь про творіння не відповідає на всі питання щодо походження життя і що наше розуміння подібних таємниць обмежене, ми глибоко переконані, що подальше дослідження всіх одкровень – Біблії, Духа Пророцтва і природи – поглибить наше розуміння Божої сили і зміцнить віру в Його Слово і в розповідь про творіння, що міститься в ньому».

П'ять із семи доповідачів є співробітниками Інституту вивчення Землі (США) – підрозділи Адвентистської церкви, заснованого в 1958 році. В даний час штат Інституту включає вісім докторів наук на повній ставці, випускає три періодичних видання і видає гранти на профільні дослідження.

Доповіді конгресу увійшли до збірки «Осягаючи творіння» (Заокскій: Джерело життя, 2012).

Як йдеться у повідомленні, віра в недавнє створення Землі має принципове значення для адвентистів сьомого дня. Члени цієї церкви вважають таку віру основою турботи про навколишнє середовище, святість шлюбу і суботнього дня, духовного зростання і освячення віруючих, розуміння місії та ролі Адвентистської церкви у світі.