• Головна
  • Новини
  • У Харкові відзначили 125-річчя адвентистського руху в Україні...

У Харкові відзначили 125-річчя адвентистського руху в Україні

29.12.2011, 10:49
У Харкові відзначили 125-річчя адвентистського руху в Україні - фото 1
24 грудня в Харкові відбулося урочисте загальноміське богослужіння, приурочене до 125-річчя адвентистського руху в Україні і відкриттюго тижня.

Адвентитсти.jpg24 грудня в Харкові відбулося урочисте загальноміське богослужіння, приурочене до 125-річчя адвентистського руху в Україні і відкриттюго тижня, повідомляє сайт Адвентистів Сьомого дня.
 
Молитву виголосив найстарший проповідник Харківській області Микола Воронюк. Був проведений семінар з історії вітчизняного адвентизму, що супроводжувався демонстрацією унікальних фотографій і документів з церковних і державних архівів.
 
Особливий інтерес викликали документи, фотографії та матеріали, що висвітлюють трагічну загибель сотень служителів церкви в 1930-і роки.
 
Завершилося служіння молитвою найстарішого члена харківської церкви Петра Калашникова і благословенням пастора С. Дрозда.
 
Як йдеться у повідомлення, особливістю цього служіння стали повнокольоровий плакат розміром 2,5 на 1,5 метра, що показує історичну хронологію адвентистського руху на Харківщині, і спеціальна новорічна листівка, яку в подарунок отримав кожен присутній.

У зборах взяло участь близько 250 осіб.