• Головна
  • Новини
  • В СБУ є неперевірена інформація про смерть лідера секти Догнала...

В СБУ є неперевірена інформація про смерть лідера секти Догнала

20.08.2015, 10:06
В СБУ є неперевірена інформація про смерть лідера секти Догнала - фото 1
Про можливу загибель лідера «догналітів» Антоніна Догнала заявив у інтерв’ю ZN начальник управління СБУ Львівської області Віктор Андрейчук.

СБУ.jpgПро можливу загибель лідера «догналітів» Антоніна Догнала заявив у інтерв’ю ZN  начальник управління СБУ Львівської області Віктор Андрейчук.

На запитання: Чи відомо, де зараз перебуває лідер «догналітів» Антонін Догнал? –  він відповів: «Я не хочу коментувати, але також читаю в інтернеті інформацію, що він десь на сході, нібито в Донецькій області, але думаю, що це фейк. На території Львівської області його з 2013 року не бачили.

Догнал.jpgЗа неперевіреною інформацією він помер два роки тому і був таємно похований…

Ми теж маємо таку інформацію, яка йде від близького оточення лідерів «догналітів». Але немає документа про його смерть. Давайте ми дочекаємося того моменту, коли ми матимемо достовірну інформацію про його смерть та місце захоронення, тоді будемо про це говорити».

Щодо боротьби з діяльність секти Догнала, Віктор Андрейчук сказав: «Ми повинні чітко розуміти, що СБУ не має повноважень і прав втручання у питання релігії. Тому на це повинна реагувати влада, судові виконавці, які отримали припис про заборону діяльності цієї організації.

Є кримінальне провадження за ст. 356 ККУ, яке розслідується Шевченківським райвідділом міліції Львова. Ми діяли виключно в рамках доручення слідчого. Були виявлені керівники цієї церкви. Також не слід забувати, що віряни є нашими громадянами. У них є певна віра, вони дивляться на світ не так як ми, але, згідно з Конституцією, людина має право на власні переконання.

Ми розуміли, що якщо нам вдасться зупинити керівників, то паства також буде мінятися. Я ставив собі за мету не зачепити віру тих людей, які були затягнені [в секту] обманом. Це люди, в яких життя попереду.

Ми провели спецоперацію, яка була підготовлена з урахуванням всіх цих аспектів. Ми розуміли, що проти десятка співробітників можуть вийти 40 жінок і ми можемо створити гіршу ситуацію, ніж там була. Але все пройшло дуже толерантно, без силових акцій.

Ми у перший же вечір знайшли п’ятьох іноземних громадян. Звичайно, ми знали, хто вони. Троє з них одразу пред’явили нам свої документи. Вони перебували на території України незаконно. Ми видворили зразу двох, а третьому скоротили термін перебування в Україні.

Двоє з них, заплатили по 510 грн штрафу і ми спільно з міграційною службою доставили їх в контрольно-пропускний пункт «Ужгород». А ще двох, які відмовились надавати документи, після встановлення їх особи, видворили на наступний день за рішенням суду і після того, як кожен з них сплатив штраф у розмірі 3000 грн.

Якщо ми побачимо, що від «догналітів» будуть йти якісь заклики, які підпадатимуть під нашу компетенцію, то будемо адекватно діяти».