Мормони провели Всеукраїнський день "Руки допомоги"

07.12.2012, 12:42
Мормони провели Всеукраїнський день "Руки допомоги" - фото 1
Протягом минулої осені Церква Ісуса Христа святих останніх днів (інша назва – мормони) провела Всеукраїнський день "Руки допомоги". Члени цієї конфесії збиралися разом, щоб послужити своєму місту і сусідам для покращення екологічного стану довкілля.

мормони.jpgПротягом осені Церква Ісуса Христа святих останніх днів (інша назва – мормони) провела Всеукраїнський день "Руки допомоги". Члени цієї конфесії збиралися разом, щоб послужити своєму місту і сусідам для покращення екологічного стану довкілля. Місцева влада подякувала членам церкви, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні" з посиланням на організаторів заходу.

«Мормони» – неофіційна назва послідовників Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів, яка пішла від Книги Мормона – священного писання цієї релігійної спільноти. Громадянин США Джозеф Сміт заснував цю протестантську конфесію приблизно в 1820 році.

Так, у трьох районах Києва члени церкви провели заходи з прибирання лісопарків. Зокрема, на Борщагівці 48 чоловік зібралися разом, щоб навести лад у місцевому парку. Робота проводилася під наглядом Департаменту впорядкування. Було зібрано понад 40 мішків сміття. Також на Виноградарі цілий прихід мормонів працював, щоб очистити територію лісопаркової зони від сміття. 


У Харкові Дзержинським райвиконкомом для прибирання була виділена ціла вулиця. 20 мормонів зібрали 60 мішків сміття. На прохання Фрунзенської райдержадміністрації Харкова 14 чоловік прибирали територію поблизу дитячого садочка. Зібрали й вивезли дві вантажівки сміття.

У Донецьку на прохання керівництва Калінінського району члени церкви очистили дорогу поблизу діагностичного центру. Більш ніж 40 чоловік працювали разом, щоб зібрати 80 мішків сміття. Цю дорогу вони чистять вже другий рік і кажуть, що сміття цього року було помітно менше. А у сусідній Макіївці понад 20 чоловік взяли участь в упорядкуванні території, де найближчим часом буде побудований новий Будинок зборів мормонів.

У Черкасах члени церкви працювали, щоб зібрати сміття з "закритого" міського кладовищ. Такий же захід у Чернівцях провели 22 чоловіки для очищення місцевого кладовища від сміття та бур'янів. Проект було проведено на прохання місцевих чиновників.  

В Одесі 40 членів церкви та зацікавлених церквою осіб працювали разом, щоб впорядкувати парк Перемоги. Вони почистили всі стежки та дві клумби у парку. У цьому ж місті 2 філії мормонів провели проект "Руки допомоги" на території Обласного центру профілактики ВІЛ та боротьби зі СНІДом. 

У Білій Церкві мормони разом із Федерацією футболу та жителями району зібралися разом, щоб прибрати футбольний стадіон. 

У Рівному 13 членів церкви разом із працівниками дитячого будинку працювали, щоб очистити і відремонтувати склад дитячого будинку.  

В Івано-Франківську прибирали територію центрального парку культури і відпочинку ім. Шевченка. Брали участь 23 чоловіки, серед яких були діти і дорослі. Загальними зусиллями була прибрана від листя доволі велика територія парку.

Такі ж акції мормони провели у Дніпропетровську, Луганську, Маріуполі, Сімферополі, Севастопілі, Вінниці, Львові, Луцьку, Сумах, Євпаторії та ін.