• Головна
  • Новини
  • Поліція проводить службове розслідування за фактом збору інформації про членів єврейської громади Івано-Франківщини...

Поліція проводить службове розслідування за фактом збору інформації про членів єврейської громади Івано-Франківщини

13.05.2020, 11:00
Поліція проводить службове розслідування за фактом збору інформації про членів єврейської громади Івано-Франківщини - фото 1

За фактом збору інформації про членів єврейської громади Івано-Франківщини призначено службове розслідування. Його проведення доручено співробітникам Департаменту внутрішньої безпеки та Головного слідчого управління Національної поліції України. Про це заявив глава Нацполіції Ігор Клименко 11 травня.

За фактом збору інформації про членів єврейської громади Івано-Франківщини призначено службове розслідування. Його проведення доручено співробітникам Департаменту внутрішньої безпеки та Головного слідчого управління Національної поліції України. Про це заявив глава Нацполіції Ігор Клименко 11 травня, повідомляє "Релігія в Україні".

Клименко.png

Інформація про збір даних щодо діяльності Єврейської релігійної громади юдейського ортодоксального віросповідання міста Коломиї та її представників у мережі Інтернет з‘явилася 10 травня. З відповідним листом до керівника громади звернувся начальник одного з управлінь поліції на Івано-Франківщині.

«Як тільки ця інформація з‘явилася в мережі, я відразу призначив за цим фактом службове розслідування, адже будь-які прояви ксенофобії і антисемітизму - неприйнятні. Мені прикро, що така ситуація взагалі відбулася. Саме тому в максимально стислі терміни буде проведене службове розслідування, основна мета якого - з‘ясувати причини і необхідність надсилання листа про збір даних представників єврейської громади», - розповів Ігор Клименко. 

За словами голови Національної поліції України, завдання правоохоронців - безпека і захист громадян, у тому числі - від екстремістських посягань: «Хочу запевнити представників громади: ми не допустимо будь-яких проявів переслідування громадян за національною чи іншими ознаками. Усі підрозділи поліції працюють над попередженням антисемітських злочинів на ґрунті ненависті, а у випадку їх вчинення - миттєво реагують і спрямовують зусилля на їх розкриття та розслідування».