• Головна
  • Новини
  • Питання відправки хасидів з Умані вирішується на державному рівні...

Питання відправки хасидів з Умані вирішується на державному рівні

07.04.2020, 10:31
Питання відправки хасидів з Умані вирішується на державному рівні - фото 1
Міський голова Умані Олександр Цебрій прозвітував про непросте питання паломників-хасидів, яке він намагався вирішити.

Міський голова Умані Олександр Цебрій прозвітував про непросте питання паломників-хасидів, яке він намагався вирішити. Про це мер пише в "Фейсбуці, інформує «Прочерк».

Умань.jpg

«Від початку карантинних заходів працював над тим, аби максимально змотивувати паломників повернутися до своїх країн.

Маючи випадок із зараженням прибулого до нашого міста іноземця та його сім’ї, розуміючи всю важливість цього питання, мною, Офісом Президента України, Послом Держави Ізраїль, Головним рабином України та Головним рабином м.Умань було ініційовано робочу нараду у форматі відео -конференції учасниками якої стали:

- представники Офісу Президента України;

- Головний рабин України – рабин Моше Реувен Азман;

- Головний рабин м.Умань – рабин Яків Джан;

- Посол Держави Ізраїль в Україні – Джоель Ліон;

- голова Громадської організації «Небокрай» - Уриэль Штерн.

У ході робочої наради напрацьовані основні напрямки роботи із паломниками, які дозволять значно покращити епідеміологічну ситуацію в місті», - пише мер.

Що саме вирішено: організовано чартерний рейс на Тель-Авів і всі паломники, які мають ознаки застуди або мають власне бажання будуть відправлені до країни Ізраїль. Наразі триває остаточне узгодження списків.

«Та маю велику надію, що вони майже всі відлетять», - зазначив мер.

Друге - є домовленість та передано додаткову потребу у товарах медичного призначення та обладнанні до ГО «Небокрай», яка в свою чергу буде сприяти виділенню гуманітарної допомоги саме для нашого міста.

Третє - організовано тестування підозрілих на COVID-19. Тести закуплені самими паломниками. Тестування проводимо оперативно! Всі виявлені хворі будуть відправлені до країни Ізраїль, а середньої тяжкості - транспортовані до міста Київ.

І наостанок:

Спільне звернення-заклик  чотирма  мовами: англійською, російською, українською та на івриті до всіх вірян, які залишаються в місті,  з вимогою дотримуватись всіх рішень, правил та рекомендацій, що  приймаються на період карантинних заходів", - пише міський голова

За словами мера, його головна мета - збереження здоров’я уманчан.