• Головна
  • Новини
  • Головний рабин (Хабат Любавич) Києва просить євреїв сидіти вдома і мити руки...

Головний рабин (Хабат Любавич) Києва просить євреїв сидіти вдома і мити руки

18.03.2020, 13:57
Головний рабин (Хабат Любавич) Києва просить євреїв сидіти вдома і мити руки - фото 1
Головний рабин Києва Рав Йонатан Бін'ямін Маркович дав поради євреям на час карантину через коронавірус

Головний рабин Києва Рав Йонатан Бін’ямін Маркович у зв’язку із поширенням коронавірусу закликав євреїв сидіти вдома, без нагальної потреби не виходити на вулиці, мити та дезінфікувати руки і не панікувати.

Про це йдеться в його офіційному зверненні у Facebook.

рабин.jpg

«Люди зараз знервовані й заклопотані. Але тільки разом, усвідомлено виконуючи усі правила від МОЗ та ВООЗ та допомагаючи один одному, ми вистоїмо з Божою поміччю! Ми всі люди, ми всі кияни, ми всі українці! Немає наразі різниці хто ким працює, хто звідки приїхав. Ми тут, ми разом, ми допомагаємо один одному!» – зазначив рабин.

Він висловив вдячність меру столиці Віталію Кличку, президенту України Володимиру Зеленському «за правильну реакцію, за ті заходи безпеки й заходи запобігання, що були вжиті». Він зазначив, що підтримує дії уряду, направлені на боротьбу з коронавірусом.

«А ми продовжимо навчати вас мудрощам П'ятикнижжя в онлайн режимі! Продовжимо молитися й читати Тегілім за усіх, хто хворіє! Й будемо завжди поруч, щоб допомогти усім, кому потрібна допомога!» – додав головний рабин Києва.