Перші паломники-хасиди вже прибули в Україну

19.09.2019, 09:24
Перші паломники-хасиди вже прибули в Україну - фото 1
Святкування юдейського Нового року Рош газШана триватиме з 29 вересня по 1 жовтня.

До України прибуло вже 229 паломників-хасидів на святкування іудейського Нового року Рош га-Шана. Про це заявили в Державній прикордонній службі України, інформує 112 канал.

хасиди.gif

Повідомляється, що спочатку паломники прибували через державний кордон із Польщею, а останнім часом - через Мукачівський та Чопський пункти пропуску. 

"З 6 вересня до України прибуло 229 осіб паломників-хасидів. Збільшення їхньої кількості буде з 20 вересня", — повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Варто зазначити, що святкування іудейського Нового року триватиме з 29 вересня по 1 жовтня. З усього світу очікується прибуття понад 30 тис. паломників. 

Як РІСУ вже інформувала, до України на святкування юдейського Нового року Рош га-Шана очікується прибуття близько 30 тис. хасидів-прочан. У період з 23 вересня по 4 жовтня підрозділи черкаського гарнізону нестимуть службу в посиленому режимі, а для вирішення питань екстреної санавіації буде залучено вертоліт ДержНС України в медичному варіанті.

Нагадаємо, щороку в Умані відбувається паломництво євреїв, які є послідовниками брацлавського хасидизму (одна з течій у хасидському юдаїзмі), на могилу свого духовного лідера — цадика Нахмана.