• Головна
  • Новини
  • Нічних рейсів для хасидів, які прямують до Умані, більше не буде...

Нічних рейсів для хасидів, які прямують до Умані, більше не буде

08.08.2019, 12:12
Нічних рейсів для хасидів, які прямують до Умані, більше не буде - фото 1
Окружний суд в Лоді 6 серпня видав постанову про заборону польотів пасажирських літаків в Україні в нічний час, повідомляють Вести. Таким чином суд задовольнив клопотання, подане муніципалітетами Холона і Рішон ле-Ціона. Про це інформує Vaadua.

Окружний суд в Лоді 6 серпня видав постанову про заборону польотів пасажирських літаків в Україні в нічний час, повідомляють Вести. Таким чином суд задовольнив клопотання, подане муніципалітетами Холона і Рішон ле-Ціона. Про це інформує Vaadua.

хасиди.jpg

Щоосені брацлавські хасиди здійснюють традиційне паломництво в Умань на могилу рабина Нахмана. У 2018 році кількість паломників перевищила 34.000 чоловік. Попит на авіаквитки в сезон свят дуже високий, і авіакомпанії - як ізраїльські, так і українські - вводять в розклад додаткові рейси за маршрутом Тель-Авів - Київ.

Ті, хто подали клопотання, до яких приєдналися органи місцевого самоврядування Йегуда, Мішмар ха-Шива і регіональної ради Емек-Лод, стверджували, що нічні польоти в переддень свята Рош га-Шана заважають спати 800 000 ізраїльтянам, які проживають поруч з аеропортом Бен-Гуріон.

Муніципалітети вимагають захистити жителів від шуму. Вони вказали на те, що в 2018 році суд перед осінніми святами видав дозвіл на 8 нічних рейсів в Україну, але на практиці кількість польотів перевищила 100.

Ті, хто подав клопотання, підкреслили, що авіакомпанії, які порушують сон мешканців, діють в інтересах власного збагачення. Надмірне ущільнення графіка польотів призводить до збоїв у розкладі рейсів і створює незручності не тільки для тих, хто живе по сусідству з аеропортом, але і для авіапасажирів.

У клопотанні також було відзначено, що держава не провела роботи по зниженню загального рівня шуму в прилеглих до аеропорту районах, хоча про необхідність цих робіт говорилося в спеціальній доповіді, підготовленій міністерством екології спільно з Управлінням цивільної авіації та Управлінням аеропортів.

Суддя Варда Мероз піддала різкій критиці Управління аеропортів, яке дозволило нічні рейси, перевищивши свої повноваження і порушивши інструкцію, видану міністром транспорту. "Інтереси суспільства, що потребує повноцінного відпочинку, особливо напередодні свят, стоять вище інтересів відносно невеликого числа віруючих, які прагнуть дотримуватися своїх звичаїв", - йдеться в судовій ухвалі.

Мер Рішон ле-Ціона Раз Кінстліх і мер Холона Моті Сасон схвалили рішення суду, який встав на захист здоров'я і спокою сотень тисяч городян.

 

Теги: #Хасиди